Gazeteci Kardaş: HDP milletvekilleri saf dışı bırakılmak isteniyor


Taraf gazetesi yazarı Ümit Kardaş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırarak saf dışı bırakmak istediklerini söyledi. Kardaş, "Nasıl oldu da bir hafta önce görüşülen bir parti terörist oldu. HDP'yi hedef alan bu söylemler anlaşılır değil." dedi. Kardaş, Türkiye'nin hızla 90'lı yıllara doğru gittiğini vurguladı.

Ümit Kardaş, HDP7nin kapatılması, HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan son olayları işaret eden Kardaş, Türkiye'nin geleceğinin ve barışın bir kişinin çıkarı için ateşe atıldığını vurguladı.

Kardaş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile bir hafta önce görüşen hükümetin bir anda HDP'yi hedef tahtasına koymasının ise manidar olduğuna dikkat çekti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon hükümetini kurma çalışmaları kapsamında bir hafta önce HDP eş başkanları ile bir araya geldiğini hatırlan Kardaş, "Nasıl oldu da bir hafta önce görüşülen bir parti terörist oldu? HDP'yi hedef alan bu söylemler anlaşılır değil." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kontrol ve denetiminde olduğunu belirten Kardaş, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu ile birlikte patiyi istediği gibi kendi hedefleri doğrultusunda yönlendiriyor." dedi. Kardaş, Türkiye'nin 90'lı yıllara dönmesinin ise çok vahim olacağının altını çizdi.

Türkiye'nin barış ve gelişme adına yakaladığı fırsatı da kaçırabileceği uyarısında bulunan Kardaş, şunları söyledi: "Dile getirilen dokunulmazlıkların kaldırılması söylemleriyle, 1990'larda dokunulmazlıkları kaldırıldıktan sonra tutuklanan DEP milletvekilleri Leyla Zana ve Orhan Doğan gibi şimdi de HDP milletvekillerinin tutuklanarak saf dışı edilmesi amaçlanıyor. HDP, Türkiye'nin barış sürecinin devamı ve inşa edilecek yeni süreç için bir fırsat ve çok önemli. Yoksa Türkiye bölünür." şeklinde konuştu.

Kardaş, barış sürecini ise seçim stratejisi ve AK Parti'nin birkaç puan oyunu arttırma hamlesi olarak ifade etti. Kardaş, "Son yaşananlar Türkiye'yi hızlı bir kopuşa ve bölünmeye de götürebilir." uyarısında bulundu.

Gazeteci-Kardas-HDP-milletvekilleri-saf-disi-birakilmak-isteniyor-1836080.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Kardaş: HDP milletvekilleri saf dışı bırakılmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER