Gazeteci Hidayet Karaca 250 gündür dizi senaryosundan tutuklu

Özgür basına darbe operasyonuyla tutuklanan gazeteci Hidayet Karaca tam 250 gündür özgürlüğünden mahrum. Hakkında tahliye kararı olmasına rağmen Silivri'de esir tutulan Karaca hakkında hala tek satır bile iddianame yazılmadı.

Gazeteci Hidayet Karaca 250 gündür dizi senaryosundan tutuklu

Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk skandalının yıldönümünde hukuksuzlukları alkışlamayan gazetecilerin üzerindeki siyasi baskı özgür basını hedef alan sivil darbeye dönüştü.

DİZİ SENARYOSUNDAN TUTUKLAMA
Samanyolu Yayın Grubu, yolsuzluk ve hukuksuzluklara karşı demokrasi ve şeffaflıktan yana tavır alan yayınları sebebiyle bu darbenin hedefindeki kurumlardan biri oldu. Terör örgütü El kaide bağlantısı askeri istihbarat raporlarına yansıyan bir grubun dizi film üzerinden mağdur edildiği iddiasıyla gerçekleştirilen özgür basına darbe operasyonunda gazeteci Hidayet Karaca tutuklandı. 

TAHLİYE KARARI UYGULANMADI
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası yapılandırılan Sulh Ceza Hakimliği sisteminden reddi hakim talebiyle çıkarak doğal hakimlik sistemine giren dosyada hukuka can suyu olabilecek bir karar çıkmıştı. 32. Ağır Ceza Mahkemesi, tutukluluğu gerektirecek hiçbir delil olmadığını belirterek gazeteci Karaca için tahliye kararı verdi. Ancak hukuk yine siyasi müdahalelerle yara aldı. Tahliye kararı uygulanmadı. Hatta tarihte ilk kez iki hakim verdikleri kararlar sebebiyle 'darbe' suçlamasıyla tutuklandı. 

117 GÜNDÜR ESİR TUTULUYOR
Davutoğlu'nun iddia ettiği o kayıtlar hala ortaya çıkmadı. Hatta gazeteci Karaca'nın gerçekleri anlatma imkanı bulacağı mahkeme süreci için tek satır iddianame bile yazılmadı. Gazeteci Karaca, tam 250 gündür özgürlüğünden mahrum ve tam 117 gündür Silivri'de esir tutuluyor.

<< Önceki Haber Gazeteci Hidayet Karaca 250 gündür dizi senaryosundan tutuklu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER