GAÜN Senatosu'ndan dünya kamuoyuna Suriye krizi için sağduyu çağrısı


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Senatosu, Suriye'de savaş nedeniyle yaşanan dramın sona erdirilmesi, barış, özgürlük ve adaletin sağlanması için dünya kamuoyuna sağduyu çağrısında bulundu.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun başkanlığında toplanan Gaziantep Üniversitesi Senatosu'nun kararında; toplumsal ve ulusal sorunlara duyarlı olmaya devam edileceği, bildirinin İngilizce, Fransızca, Arapça ve Kürtçe dillerinde dünya kamuoyu ve kuruluşlarıyla paylaşılacağı vurgulandı. Bildiride, şu görüşlere yer verildi:

"Yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarcasının ise göç etmek zorunda kaldığı Suriye krizinde ülkemiz, kentimiz ve üniversitemiz sürecin her aşamasında insan odaklı, din, mezhep, ırk ve dil ayrımı gözetmeksizin mağdurları ve mazlumları kucaklayan, barınmadan eğitime ve sağlığa kadar her alanda yaraları sarmak için tüm dünyaca takdir edilen olağanüstü, canhıraş bir fedakârlık göstermektedir. Akademik ve insani duyarlılığımızın gereği olarak, ülkesi ve milletiyle ayrılmaz bir bütünün parçası olan tüm vatandaşlarımızı birlik ve beraberlik şuuru içerisinde davranmaya, bugüne değin her türlü terörizmi şiddetle lanetleyen üniversite anlayışımızla, şu an Suriye'de cereyan eden büyük insanlık dramı çerçevesinde hastane, okul, mabet gibi yerlerin yok edilmesine varan ve masum sivillerin öldürülmesine sebebiyet vererek insanlık suçu işleyenlerin durdurulması ve hesap sorulması, barış, özgürlük ve adaletin sağlanması için insanlığı, dünya kamuoyunu, uluslararası kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarını ve insanlığın ortak sorunlarına çözüm üretmesi gereken akademisyenleri seslerini yükseltmeye, insanlık onuru adına sorumluluk almaya davet ediyoruz."
CİHAN
<< Önceki Haber GAÜN Senatosu'ndan dünya kamuoyuna Suriye krizi için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER