Gasp ettiler ve TRT'ye peşkeş çekiyorlar!

Zaman gazetesi ve gruba bağlı diğer medya kuruluşları polis baskınıyla gasp edilmiş ve kayyım atanmıştı. 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL'le yeni bir aşamaya geçildi. Ortada kesinleşmiş hiç bir mahkeme kararı olmamamasına rağmen Zaman ve diğer medya kuruluşlarının binaları TRT'ye verildi. Tüm teçhizat da yine TRT'nin olacak!

Gasp ettiler ve TRT'ye peşkeş çektiler!


17-25 Aralık sürecinde polis baskınıyla kayyım atanan Zaman gazetesi, darbe girişimi ertesi gelen “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname” ile kapatılmıştı. 

Sonrasında da TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve diğer yetkililer Yenibosna’da bulunan eski Zaman gazetesi binasında yaptıkları inceleme sonucunda binayı kurum için ‘çok uygun’ buldu!

Medyaradar’da yer alan habere göre, önümüzdeki süreçte bazı birimlerini bu binaya yerleştirecek TRT’ye; Samanyolu TV, Irmak TV gibi televizyonların binalarının yanı sıra canlı yayın araçları, ses sistemleri, ışık sistemleri, stüdyo sistemleri, kamera ve kamera ekipmanları, reji ve atölye ortamı, VTR cihazı, monitörler, video mikserleri, mikrofonlar, intercom cihazları, platformlar, montaj ve yönetim gereçleri, teknik alet ve edevatlar, ışık sistemleri gibi tüm televizyon teçhizatları da devredilecek.

Ayrıca OHAL ertesi kapatılan Koza-İpek Medya Grubu’na ait Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV, Millet gazetesi gibi medya organlarının ekipmanları da OHAL kararnamesi ile TRT’ye geçecek.
<< Önceki Haber Gasp ettiler ve TRT'ye peşkeş çekiyorlar! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER