Galip Öztürk'ü kovdu, ilk icraatı indirim oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu halka verdiği sözü tuttu ve Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün 25 yıllık otogar saltanatına son verdi. Terminalin işletmesinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesi ile otobüslerin giriş-çıkış ücretine yüzde 40 indirim yapıldı.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- İstanbul Bayrampaşa'da bulunan otobüs terminalini 1994 yılından beri Galip Öztürk işletiyordu. Söz konusu tarihte Refah Partisi'nin adayı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti. 

Adam öldürmeye azmettirmekten kesinleşmiş müebbet hapis cezasına çarptırılan Öztürk, iki yıl önce Yargıtay'ın alt mahkemenin verdiği kararı onaylamasına günler kala Gürcistan'a kaçmıştı.  

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Hidayet Türkoğlu (solda) hakkında kesinleşmiş müebbet hapis cezası olan Galip Öztürk'ü (sağdan 3'üncü) Gürcistan'da ziyaret etmişti.

GALİP ÖZTÜRK'Ü TERMİNALDEN KOVDU

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ile 23 Haziran'da tekrarlanan seçimde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu seçimden önce halka verdiği sözü tuttu.

İmamoğlu, ağustos ayı itibarıyla terminal işletmesini ve otoparkları Galip Öztürk'e ait Avrasya Otobüs İşletmeleri AŞ'den geri aldı. 

OTOBÜS GİRİŞ-ÇIKIŞ ÜCRETİ YÜZDE 40 İNDİRİM

İmamoğlu terminalde otobüs giriş-çıkış ücretlerine yüzde 40'a yakın indirim yaptı ve ücreti 130 TL'den 80 TL'ye düşürdü. 

Kararın otobüsçüleri sevindirdiğini belirten Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal, indirimin bilet fiyatlarına bir etkisi olmayacağını söyledi.
<< Önceki Haber Galip Öztürk'ü kovdu, ilk icraatı indirim oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER