Galatasaray'ın efsanesi Hamza hocayı uyarmış

Galatasaray'ın efsane ismi İsmail Demiriz, Hamza Hamzaoğlu'nu 'takım başarısız olursa ilk gidecek hoca olur. Yönetime bir şey olmaz' diyerek uyardığını belirtti.

Galatasaray'ın efsanesi Hamza hocayı uyarmış

Galatasaray'ın efsane ismi İsmail Demiriz, Hamza Hoca'nın hatasını sezon başında transfer yaptıramaması, yönetimin hatasının ise Hamza Hoca'nın isteklerini yerine getirmemek olduğunu kaydederek bu hataların Galatasaray'a pahalıya patladığını ifade etti.

İşte Özgür Düşünce Gazetesi'ndeki o yazı:

 
"Hamza Hoca'nın hatası sezon başı transfer yaptır(a)mamasıydı. Yönetimin hatası ise Hamza Hoca'nın isteklerini yerine getirmemekti. Şimdi de hata yapıyorlar. Ona çok gördükleri transferleri devre arasında yapmaya çalışıyorlar. Bu hatalar G.Saray'a pahalıya patlıyor.

Galatasaray 2015-2016 futbol sezonuna bir sezon evvel üç kupa almış takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu ile başladı. Hamza Hoca'nın başarısı gerçekten övülmeye değerdi. Çünkü Galatasaray'ı aldığında takım kötü durumda idi. Üstelik transfer de yapamadı. Elindeki kadro Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye göre daha kısıtlı ve yetersizdi.

ALLAH DOĞRUNUN YANINDA

Ama Hamza Hoca hem bilgisi, hem kişiliği, hem düzgün karakteri hem de ekip arkadaşları ile uyumu sonucu Galatasaray'a bir hava getirdi. Bu hava, futbolculara da olumlu yansıdı. Şunu da unutmamak gerekir: Allah doğrunun ve çalışanın yanındadır. Hamza Hoca da hem çalışkan hem de doğru bir insandı. Bütün bunlar bir araya gelince başarı da geldi.

HAMZA HOCA'NIN YANLIŞI

Yanlışları yok muydu? Elbette her insan gibi onun da hataları oldu. Mesela şampiyon olduktan sonra yani bu sezon başı, yönetime istediği transferleri yaptıramadı. Bu Hamza Hoca'nın hatası idi. Zannetti ki yine aynı kadro ile başarılı olacak. Türkiye'de böyle düzgün ve karakterli hocalara sahip çıkılmıyor. İyi niyetleri suiistimal ediliyor. Ücretleri tam verilmiyor. İstedikleri oyuncular alınmıyor.

HAMZA NİÇİN GÖNDERİLDİ?

Ama abancı hocalara fazla fazla veriyorlar. Yabancılar ayrıca her istedikleri oyuncuları da aldırıyor. Ama çoğu zaman sonuç hüsranla bitiyor. Yönetime sormak lazım Hamza Hoca niçin gönderildi? Hocanın istediklerini yaptınız da hoca çok başarısız oldu; onun için mi yolladınız. Kesinlikle değil. Ne oldu hoca değiştirdiniz? Çok mu başarılı oldunuz? Durum daha kötüye gitti. Hem gelen hocaya bir dünya para verdiniz. Bir sürü de oyuncu aldıracak. Zarar üstüne zarar.

DEVRE ARASI TRANSFERİN RİSKLERİ

Bu transferleri niye sezon başı Hamza Hoca varken yapmadınız? Eğer bunları o zaman yapmış olsalardı eminim ki G.Saray bugünkünden daha iyi yerlerde olurdu. Devre arası transferler takıma hemen uyum sağlayabilecekler mi? Bir de devre arası iyi oyuncu zor bulunuyor. Velhasıl ben bu sezon Galatasaray'dan pek umutlu değilim. Ama atalarımız, “Çıkmayan candan umut kesilmez” demiş...

ONA 'İLK GİDEN SEN OLURSUN' DEDİM

Hamza ile sezon başı görüştüğümde ona şunları söyledim: Hamzacığım Allah'ın izni ile çok başarılı oldun. Üç kupa aldın. Fakat her zaman bu böyle olmaz. Kadron yetersiz. En az dört kaliteli oyuncu alman lazım. O da bana “abi yönetimin bütçesi kısıtlı, fazla para harcayamayız” dedi. Ben de ‘takım başarısız olursa ilk gidecek hoca olur. Yönetime bir şey olmaz' dedim. Maalesef ilk giden Hamza Hoca oldu. Ülkemizin öz evlatları Türk futboluna çok şeyler katacak iken böyle yöneticiler yüzünden hiç ummadıkları anda gidiyorlar, yazık."
<< Önceki Haber Galatasaray'ın efsanesi Hamza hocayı uyarmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER