Galatasaray'dan beklenmedik karar

Avrupa’dan gelen men cezası nedeniyle Galatasaray, maliyeti yüksek bazı futbolcularıyla yollarını ayırma kararı aldı. Bu kapsamda sarı kırmızılılar Fernando Muslera’nın transferi için Tottenham ile pazarlıklara başladı.

Galatasaray'dan beklenmedik karar

Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera İngiltere yolcusu. Avrupa’dan 1 yıllık men cezası alan sarı-kırmızılı kulüp Uruguaylı yıldızını Premier Lig ekiplerinden Tottenham’a satıyor. İki kulüp arasında görüşmeler başladı.

Sporcope'dan Yakup Çınar'ın haberine göre Galatasaray UEFA’nın Finansal Fair Play kurallarına uymadığı için Avrupa’dan 1 yıl men cezası almıştı. Ayrıca Galatasaray Uefa’dan gelen talimatla 2 yıl için tüm personelin maaşlarında indireme gitmek zorunda.

Sarı-kırmızılı kulüp gelecek sezon Avrupa kupalarında yer alamayacağı için bazı yıldız futbolcuları ile yollarını ayıracak. İddiaya göre Fernanda Muslera’nın Tottenham’a satışı için İngiliz kulübü ile görüşmelere başlandı.

Galatasaray Muslera’yı İngilizlere satarak hem Uruguaylı kalecinin yıllık maaşından kurtulacak. Hem de Uruguaylı kalecinin bonservisinden gelecek parayla mali yapısını düzeltmeye katkıda bulunacak. İki kulüp arasında bonservis konusunda görüşmeler devam ediyor.

Muslera sıcak bakıyor

Bu sezon İngiltere Premier Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Tottenham’ın gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde yer alması nedeniyle Muslera’da İngiliz kulübüne sıcak bakıyor.

Muslera Roma ve İstanbul’un ardından futbol yaşantısına Londra’da devam etmek istiyor. İngiliz ekibi Muslera transferini noktalarsa Fransız kalecisi Hugo Lloris’i Manchester United ya da Paris Saint Germain’e yüksek bir bonservis bedeli ile satarak kar etmeyi hedefliyor. 

Yaz transfer döneminde Lloris’in ismi her iki kuluple de uzun süre anılmıştı. Fransız kaleci de bu görüşmeleri doğrulamıştı.

Kaynak: Sporcope
<< Önceki Haber Galatasaray'dan beklenmedik karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER