Galatasaray Odeabank: 60 - Anadolu Efes: 71


Basketbol Süper Ligi'nin 2. haftasında oynanan ve baştan sona büyük çekişmeye sahne olan maçta Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank'ı 71-60 mağlup etti.

Ligin iki şampiyonluk adayı Galatasaray Odeabank ve Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Anadolu Efes, Brown, Granger ve Dunston'ın skorer oyunuyla ön plana çıkarken, Galatasaray Odeabank ise özellikle Lasme'nin boyalı alandan ürettiği basketlerle oyunda dengeyi korudu. Anadolu Efes, son saniyelere 18-16 üstün durumda girerken, ev sahibi ekipte Sinan Güler'in 3 sayılık basketi ilk periyodun skorunu 19-18 sarı kırmızılı ekip lehine belirledi.

İkinci çeyrekte hücum fırsatlarını iyi değerlendiremeyen Galatasaray Odeabank karşısında, Dunston, Saric, Granger ve Furkan'ın basketleriyle iyi bir performans ortaya koyan Anadolu Efes, 16. dakikada 9 sayılık (34-25) farka ulaştı. Lacivert beyazlılar, Micov'un çabalarına rağmen devreyi 38-33 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısına Brown ve Diebler'in sayılarıyla başlayan Anadolu Efes, 22. dakikada farkı 10 sayıya (43-33) çıkardı. Ardından Micov, Sinan Güler, Şafak Edge, Lasme ve Green ile skorer bir oyun ortaya koyan sarı kırmızılılar, 12-2'lik seri yakalayıp, 25. dakikada skoru eşitlerken (45-45), 28. dakikada da 51-49 öne geçti. Lacivert beyazlılar, Brown ve Dunston'la bulduğu sayılarla oyunda dengeyi sağlayıp, Granger'ın son saniyede kazandırdığı basket faul sonrası periyodu 56-53 galip bitirdi.

Son periyoda Brown ve Dunston'ın etkili oyunuyla başlayan Anadolu Efes, 34. dakikada farkı 7 sayıya (63-56) çıkarmasına karşın, ardından yapılan top kapılarını Micov ve McCollum ile iyi değerlendiren sarı kırmızılılar, 36. dakikada farkı 3 sayıya (60-63) düşürdü. Yaptığı adam adama savunmayla oyun üstünlüğünü ele aldığı bu bölümde üst üste hücumlardan boş dönen Galatasaray Odeabank, Granger'in 3 sayılık basketlerini önleyemeyince fark 38. dakika içinde bu kez 11 sayıya (71-60) yükseldi. Kalan bölümde başka sayı olmadı ve Anadolu Efes karşılaşmadan 71-60 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, Anadolu Efes adına 22 sayı üreten Jayson Granger oldu.

FUTBOL TAKIMI OYUNCULARINA BÜYÜK İLGİ

Galatasaray Futbol Takımı oyuncularından Lukas Podolski, Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş, Galatasaray Odeabank-Anadolu Efes maçını izleyenler arasında yer aldı.

Mücadeleyi saha kenarından izleyen oyunculara sarı kırmızılı taraftarların ilgisi yüksek oldu. Taraftarlar, devre arasında futbolculardan imza almak ve birlikte fotoğraf çektirmek için çaba gösterirken, güvenlik görevlileri önlem almak zorunda kaldı.

Bu arada Anadolu Efes takımında Birkan Batuk ve Thomas Huertel, rahatsızlıkları nedeniyle Galatasaray Odeabank'a karşı forma giyemedi. İki oyuncunun da mide rahatsızlığı geçirdikleri ve bu nedenle sahadaki yerlerini alamadıkları duyuruldu.

Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Emin Moğulkoç, Aytuğ Ekti, Semih Vural
Galatasaray Odeabank: McCollum (6), Göksenin Köksal (2), Micov (14), Green (10), Lasme (12), Sinan Güler (5), Schilb (2), Dorsey (6), Şafak Edge (3)
Anadolu Efes: Granger (22), Oğulcan Baycan, Diebler (6), Tyus (4), Brown (15), Furkan Korkmaz (5), Dunston (15), Saric (4)
CİHAN
<< Önceki Haber Galatasaray Odeabank: 60 - Anadolu Efes: 71 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER