Gabon'da üç eğitimci hukuksuz gözaltıyla AKP'ye teslim edildi

Gabon’da yasal oturumları olmasına ve yıllardır bu ülkede ikamet etmelerine rağmen AKP rejiminin dünya çapında, özellikle geri kalmış ülkelerde uyguladığı yöntemle kaçırdığı 3 Türk eğitimci Türkiye’ye getirildi

SHABER3.COM

Hizmet Hareketi'ne yönelik yurt dışında da devam eden baskı ve operasyonlar neticesinde 3 Türk vatandaşı eğitimci daha Türkiye’ye getirildi.

Gabon’da La Lumiere Eğitim Kurumları Müdürü Osman Özpınar, Pedagoji Direktörü İbrahim Akbaş ve eğitimci Adnan Demirönal avukatları ile görüştürülmeden MİT elemanlarına teslim edilerek Türkiye’ye gönderildi.

GÖZALTI KARARINDAN GABON SAVCILIĞININ HABERİ YOK

Türk vatandaşlarının önce ‘evrakta sahtecilik’ ve Gülen Cemaati’ne yakınlık ile suçlanırken daha sonra resmi suçlamanın ‘iç güvenliğe tehdit’ olarak değiştirildiği öğrenildi.

Eğitim kurumu avukatları, yetkililerle sürekli temas halinde olmalarına rağmen müvekkilleriyle yüz yüze görüştürülmediklerini belirtmişti. Avukatlar, Gabon Başsavcılığı’nın dahi gözaltı kararından haberdar olmadığını öne sürmüştü.

KOSOVA’NIN ARDINDAN GABON

Geçen haftalarda da Hizmet hareketine yakın okullarda görevli 5 Türk vatandaşı ile bir Tıp profesörü Kosova’da hükümetin bilgisi dışında kaçırma operasyonuyla gözaltına alınmış ve hukuki süreç işletilmeden apar topar MİT elemanlarına teslim edilerek Türkiye’ye gönderilmişti. Olayın ardından Kosova İçişleri Bakanı ve İstihbarat kurumu başkanı görevden alınmıştı
<< Önceki Haber Gabon'da üç eğitimci hukuksuz gözaltıyla AKP'ye teslim... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER