G20 öncesi 'basın özgürlüğü' krizi

Obama'nın güçlü basın özgürlüğü mesajları vermeye hazırlandığı iddia edildi.

G20 öncesi 'basın özgürlüğü' krizi

Hafta sonunda Antalya'ya gelerek G-20 zirvesine katılacak ABD Başkanı Barack Obama'nın güçlü basın özgürlüğü mesajları vermeye hazırlandığı ve bunun Ankara ile zirve öncesinde krize sebep olduğu iddia edildi.

Haberdar.com'un haberine göre Obama, ‘Türk medyasının durumunu' göz önüne alarak bu mesajlarını bir ‘basın konferansı'yla aktarmaya karar verdi. Haberdar muhabiri İlhan Tanır'ın Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberde, Obama'nın kurmaylarının, Ankara'nın muhalif gazetecilere uyguladığı akreditasyon uygulamasını aşmaya çalıştığı belirtildi. AKP iktidarının, yalnızca kendisine yakın gazetecilerin basın konferansını takip etmesine izin verme ihtimalinin Beyaz Saray'ı alternatif yol arayışlarına ittiği ifade edildi. Beyaz Saray kaynaklarının Obama'nın Antalya'da bir basın konferansı yapmasının programa alındığını doğruladığını aktaran Tanır, “Aynı kaynaklar, Antalya'daki zirvenin AKP tarafından akreditasyon yapılması halinde Beyaz Saray'ın ne tür bir tepki göstereceği konusunda sorulan sorulara ise şimdilik yorum yapmaktan kaçındılar.” ifadelerini kullandı.

Tanır'a göre, Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil olmak üzere herhangi bir Türk liderle henüz ikili bir görüşme programını kesinleştirmemesi, Ankara-Washington hattında krize neden olan bir diğer konu oldu. Tanır, bunun teamüllere uygun bulunmadığını ancak bir görüşme olmayacağı anlamına da gelmediğini ifade etti. Öte yandan, Tanır'ın haberiyle örtüşen şekilde G-20 zirvesi için başvuru yapan birçok muhalif gazetenin muhabirlerine henüz cevap verilmedi.
<< Önceki Haber G20 öncesi 'basın özgürlüğü' krizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER