Putin fitili ateşledi: S-400 sevkiyatı tamamlanacak

Türkiye, ABD'nin karşı çıktığı Rus S-400 hava savunma sistemini almakta kararlı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kremlin Sarayı'nda kabul eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin S-400'lerin daha önce belirlenen takvime göre Türkiye'ye teslim edileceğini kaydetti. İki liderin Moskova'dan verdiği kararlılık mesajına Beyaz Saray'ın sert bir mukabelede bulunabileceği belirtiliyor.

SHABER3.COM

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin 8'inci Üst Düzey İşbirliği toplantısında açıklama yaptı. 

İki ülke arasında askeri konularda işbirliği olduğunu belirten Putin, "Gündemimiz S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatının tamamlanmasıdır." dedi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan ile Kremlin Sarayı'nda başbaşa görüştü.

Putin konuşmasında, "Astana sürecinin garantörleri Rusya ve Türkiye olarak Suriye’de gerginliğin düşürülmesi için büyük çaba gösteriyoruz. Türkiye ile pekiştirilmiş ve ilerlemiş iş birliği çerçevesinde ilişkileri geliştirme kararı aldık." diye konuştu. 

ABD, ÇAVUŞOĞLU'NA "HAYIR" DEMİŞTİ

Geçen hafta ABD'de muhataplarına "Sizden de Patriot alalım." teklifini ileten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu okyanus ötesi seyahatinden eli boş dönmüştü. 

Putin ile Erdoğan, 2019 yılının ilk 4 ayında 3'üncü defa bir araya geldi.

DOLAR YÜKSELDİ, BORSA DÜŞTÜ

ABD'den gelen "Hayır!" cevabının hemen akabinde Erdoğan'ın ilk ziyaretini Moskova'ya yapması diplomatik çevrelerde, "Beyaz Saray'a misilleme." diye yorumlanmıştı. 

ABD Doları, Erdoğan'ın Moskova'ya uçtuğu 8 Nisan Pazartesi günü 5,72 TL'ye kadar yükseldi. 

Erdoğan'ın Moskova'ya hareket ettiği saatlerde ABD Doları 5,62 TL'den 5,71 TL'ye kadar yükselmiş, Borsa İstanbul yüzde 2'ye yakın değer kaybetmişti.

Moskova'da iki liderin S-400 hava savunma sisteminin teslimatında kararlılık mesajı vermesinin ardından dolar tekrar yükselişe geçti. 

PUTİN'İN "TESLİMAT YAPILACAK" SÖZLERİ TANSİYONU YENİDEN YÜKSELTTİ

Öğleden sonra 5,66 TL'ye kadar gerileyen dolar, Türkiye saati ile 17:10'da 5,70 TL'ye yükseldi. 

Euro 6,42 TL'den satılırken, Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi yüzde 1,6 kayıpla 97 bin 220 puana indi. 


ALTIN BİR GÜNDE YÜZDE 2 ARTTI

Dolardaki yükseliş İstanbul Kapalıçarşı'da altın fiyatlarına da aksetti. 

Füze krizinde ABD'nin müeyyide kararı alabileceği endişesi ile güvenli liman altına talep arttı.  

Altının gram fiyatı yüzde 2 artarak 237 TL'ye çıktı. Çeyrek altın 389,7 TL'den, Cumhuriyet altını 1.570,5 TL'den ve Reşat altını 1.527 TL'den satıldı. 

<< Önceki Haber Putin fitili ateşledi: S-400 sevkiyatı tamamlanacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER