Fransız bakan: Amaç Suriye'de silahların susturulması olmalı


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı Jean Marc Ayrault ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Türk tarafının talep ettiği görüşme ile ilgili Fransız Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ayrault ile Çavuşoğlu'nun Suriye'deki durumu ele aldıkları kaydedildi. Ayrault'un, "Her iki ülkenin ortak amacı Suriye'de silahların susturulması olmalı" dediği aktarıldı. Ayrıca Jean Marc Ayrault görüşmede, Fransa'nın, rejim ve müttefiklerinin bombardımanları sonrası Halep'te yaşanan ve Suriye halkının acılarını ağırlaştıran durumdan derin endişe duyduğunu kaydetti.

Görüşmede Ayrault'un Fransa'nın önceliğinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Suriye'ye ilişkin 2254 sayılı kararının ve Münih Güvenlik Konferansı'nda verilen ateşkes taahhütleriyle taraflar arasındaki görüşmelerin yeniden başlaması noktasında alınan kararların uygulanması olduğunu söylediği belirtildi. Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın IŞİD ile mücadelede Türkiye ile işbirliğini artırmasının zorunluluğuna da vurgu yaptığı aktarıldı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı daha önce, 'Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG hedefleri vurmayı derhal durdurması' yönünde çağrı yapmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransız bakan: Amaç Suriye'de silahların susturulması olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER