Fransa, IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'yı vurdu


Fransa IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine ikinci kez hava saldırısı düzenledi. Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, dün gece IŞİD'in 'başkent' ilan ettiği Suriye'nin Rakka şehrinde eğitim kamplarının bombalandığını açıkladı.

Europe1 radyosuna konuşan Fransız bakan, hava saldırısının ne ilk ne de son kez olacağına vurgu yaptı. "Hava saldırısı düzenledik. Çünkü, biliyoruz ki Suriye'de, özellikle de Rakka şehrinin etrafından yabancı ülkelerden gelenlerin eğitim kampları bulunuyor." ifadelerini kullandı. Le Drian, kamplarda eğitim görenlerin amacının da Avrupa'ya, Fransa'ya gelerek terör saldırısı düzenlemek olduğunu öne sürdü.

Fransa'nın saldırıyı iki Rafale tipi savaş uçağıyla yaptığı kaydedildi. Jean-Yves Le Drian, Fransız pilotların önceden belirlenen hedefler başarıyla yok ettiğini aktardı. Fransa Savunma Bakanı, IŞİD'in kadınları, çocukları ve sivil hakkı hava bombardımanlarına karşı kalkan olarak kullandığını da belirterek, IŞİD'in liderlerinin ise hastane, okul ya da camilere saklandığını söyledi. Bunun da sivil kayıplar verilmesini istemeyen koalisyon güçlerinin işini zorlaştırdığını kaydetti.

"RUSYA'NIN AMACI ESED'İN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK"

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına da tepki gösteren Fransız bakan, Rusya'nın hava saldırılarında IŞİD'i hedef almadığını öne sürdü. Le Drian, 10 gündür devam eden Rus bombardımanlarının Suriye'deki amacının Beşşar Esed'in güvenliğini sağlamak olduğunu iddia etti. Jean-Yves Le Drian, Şu ana kadar Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının yüzde 90'ının bu amaçla düzenlediğini savundu.

Fransa son olarak geçtiğimi Eylül ayında IŞİD'in Suriye'deki eğitim kamplarını hedef alan hava saldırısı düzenlemişti. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa, IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'yı vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER