Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, görevinden ayrıldı


Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, dışişleri bakanlığı görevini bıraktı. Bugün Elysee Sarayı'nda düzenlenen bakanlar kurulu sonrası konuşan Fabius, son bakanlar kurulu toplantısına katıldığını söyledi.

Dışişleri Bakanlığı görevini bırakan Laurent Fabius'un, Anayasa Konseyi Başkanlığı görevine atanması bekleniyor. Fabius, meclis ve senatoda kendisinin Anayasa Konseyi üyeliğinin görüşüleceğini söyledi. "Eğer her şey yolunda giderse Mart ayının başında bu büyük kurumun başkanlığını devralacağım." ifadelerini kullandı. 1984-1986 yılları arasında Başbakan, 1988-1992 yılları arasında da Meclis Başkanlığı görevini yürüten Fabius, 2012'den beri yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı görevinde de önemli anlaşmalara imza attı. Fabius, Temmuz ayında Tahran'ın nükleer programının sınırlandırılması için varılan anlaşmanın yanı sıra, küresel sıcaklık artışını 2 derecenin altında tutmayı hedefleyen Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen İklim Değişikliği Zirvesi'nin (COP21) debaşkanlığı görevini yürütmüştü.

Fabius'dan boşalan Dışişleri Bakanlığı koltuğuna kimin oturacağı ise henüz netleşmedi. 2017 Mayıs'ında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar Fransa'nın dış politikasını yürütecek bakanlık koltuğu için Ekoloji, Çevre ve Enerji Bakanı Segolene Royal'in yanı sıra, eski Başbakan Jean-Marc Ayrault, Sosyalist Parti Genel Sekreteri ve Lille Belediye Başkanı Martine Aubry, eski Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe, Maliye Bakanı Michel Sapin ve eski Adalet Bakanı Elisabeth Guigou'nun isimleri geçiyor.

Laurent Fabius, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Elysee'ye çıktığı 16 Mayıs 2012'den beri Dışişleri Bakanlığı görevini yürütüyordu. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, görevinden ayrıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER