Fransa’da Eğitim kurumlarına saldırılara bir hapis cezası bir de gözaltı

Darbe girişimi sonrasında yapılan protesto gösterilerinde yapılan provokasyonlarda Avrupa’da da bazı hizmet hareketi ile ilişkilendirilen bazı kurumlar hedef alınmıştı. Fransa’nın Mulhouse şehrinde Türk Eğitim merkezine yapılan saldırıya karıştığı iddia edilen bir kişi 8 ay hapis cezası ve 23.000 Euro tazminata mahkum oldu. Mahkeme, ölüm tehditleri savuran bir kişiyi de 3 gün gözaltında tutuktan sonra tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Bunun dışında Metz şehrinde ise bir kişinin hakaret davası sürüyor.

SAMANYOLUHABER.COM



Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden sonra Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da sokaklara dökülen Türkiye göçmeni vatandaşlar darbe girişimini protesto gösterilerinde bulunuldu. Protestolar sırasında hedef alınan bazı Türk kurumları ciddi zarar görmüştü. 

Bir eğitim merkezlerine taşlı sopalı saldırılar düzenlenirken, bazı binalar da ateşe verildi. Fransa’nın kuzey doğusunda yer alan Mulhouse şehrinde Horizon kültür merkezine defalarca saldırı oldu. Elinde çekiçle  suçüstü yakalanan şahıs saldırılarını itiraf etti, hakim karşısına çıktılar.

3 Ağustos’ta Polis tarafından suçüstü yakalanıp gözaltına alınarak tutuklu yargılanmasına karar verilen 28 yasındaki M.Y, 9 Eylülde hakim karşısına çıktı. Eğitim ve kültür merkezlerine yönelik düzenlenen 6 saldırıyı da üstlenen şahıs hakim sorusuna gerekçe olarak, Ditib’e bağlı camiye gelerek birkaç kişinin kendini tehdit ettiğini gerekçe olarak gösterdi. Hakim seni birileri tehdit ettiyse neden eğitim merkezine  saldırındın sorusuna cevap veremedi. 8 ay ceza alan M.K, 4 ayı hapis cezası 4 ay da adli kontrolle  yarı serbestlik verildi. Ayrıca eğitim merkezine verdiği hasarların tazminatı olarak 23.000 Euro tazminat ödemeye mahkum edilirken 2 yıl eğitim ve kültür merkezini çevresine yaklaşmama cezası aldı. Saldırıların tekrarlaması halinde ağırlaştırılmış ceza alabilir.

Mulhouse ‘da ölüm tehdidi savuran bir kişi daha gözaltına alınmıştı

Mulhouse’da eğitim derneğinde üye M.K’yı ölümle  tehdit eden O.K gözaltına alınmıştı. 3 gün gözaltında tutulan O.K 8 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak. Polis, ölüm tehdidi mesajında yer alan “sizi öldürenler hem devlet hem de Allah tarafından mükâfatlandırılacaklar” söylemini ciddiye alıyor, bu gibi tehditleri organize olarak değerlendiriyor. Mahkeme’de  “mesajı ben atmadım, kahvede telefonumu alıp atmışlar” dese de hakime inandırıcı gelmedi. Hakim O.K hakkındaki nihai kararını 8 Aralıktaki duruşmada verecek.



<< Önceki Haber Fransa’da Eğitim kurumlarına saldırılara bir hapis... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER