Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan sürpriz cami ziyareti


Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Paris Büyük Camii'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Fransa'da 2015 yılında meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybedenler için düzenlenen törenden sonra gerçekleştirilen ziyaretin 'camilerde açık kapı günleri' kapsamında olduğu kaydedildi.

Elysee kaynakları da, Fransa İslam Konseyi tarafından ülkedeki birçok camide terör saldırılarında hayatını kaybedenleri anmak için düzenlenen 'açık kapı' günleri kapsamında Hollande'ın ziyareti gerçekleştirdiğini duyurdu. Ayrıca Cumhurbaşkanı Hollande'ın ziyareti, "bir çay etrafında dostluk ve kardeşlik anı' 'ifadeleriyle değerlendirildi.

Resmi programda olmayan ziyarette Hollande, cami girişinde Paris Büyük Cami Müftüsü Dalil Boubakeur ile Fransa İslam Konseyi Başkanı Anouar Kbibech karşıladı. Yarım saat süren ziyarette camilerdeki 'açık kapı' günlerinin önemi üzerine konuşmaların geçtiği kaydedildi. Ziyarette François Hollande'a İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de eşlik etti.

CFCM Başkanı Anouar Kbibech camilerde 'açık kapı' günleriyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada ziyaretçilere 'kardeşlik çayı' ikram edileceğini söylemişti. Ayrıca etkinlikler kapsamında ziyaretçilerin Kur'an-ı Kerim ve İslam'a ilişkin tüm sorularına da cevap verileceğini kaydetmişti. Kbibech, dileyen vatandaşların da vakit namazlarına katılabileceğini söylemişti.

Fransa'da geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen terör saldırılarında 17 kişi hayatını kaybetmişti. Daha sonra Kasım ayında Paris'i hedef alan eş zamanlı terör saldırılarında ise 130 kişi ölmüş, 350'den fazla kişi de yaralanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'dan sürpriz cami ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER