Fransa: Brexit'in ertelenmesi talebini reddedebiliriz

İngiltere’nin Brexit’ten ayrılmaya karar vermesinin ardından yaşanan kaos çözülemeyince Başbakan Theresa May, Avrupa Birliği’nden 29 Mart olan Brexit tarihinin 30 Haziran’a kadar ertelenmesini istedi.

SHABER3.COM



AB ise bu ertelemeyi ancak May’in iki kez reddedilen Brexit anlaşması için parlamentodan onay alması halinde kabul edeceğini belirtti. Aksi halde İngiltere daha uzun bir Brexit ertelemesiyle ya da Birlik’ten anlaşmasız ayrılık olasılığıyla karşı karşıya kalacak.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit programının parlamentoda kabul edilmememesi durumunda 'Brexit'in üç ay ertelenmesi' talebini reddedeceklerini belirtti.

May'in erteleme talebini Almanya'nın da dahil olduğu bazı AB ülkeleri olumlu karşılarken, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian mecliste talebe ilişkin “Biz İngiltere'ye açık ve basit bir mesaj veriyoruz: Theresa May'in birçok kez tekrarladığı gibi AB'den çıkmanın iki yolu var: Anlaşmayı onaylamak ya da AB'den anlaşmasız ayrılmak. May'in stratejisinde ikna edici olamaması durumunda erteleme talebi bir anlam ifade etmeyecektir ve anlaşmasız ayrılma seçeneği devreye girecektir” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Fransa: Brexit'in ertelenmesi talebini reddedebiliriz Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER