Fox Ana Haber için karar verildi

RTÜK, 'Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmek, toplumda nefret duyguları oluşturmak' gerekçeleriyle Fox Ana Haber’e 3 gün, Halk Arenası programına da 5 kez yayımlanmama cezası vermişti. RTÜK, ceza kestiği programların yayın saatlerinde yayınlanacak programları belirledi. Halk TV ve Fox TV’de verilen ceza ile iki kanalda belgesel programlar yayınlanacak.

SHABER3.COM




1 Şubat -8-15 Şubat tarihlerinde Yılmaz Özdil'in katıldığı Halk Arenası programı nedeniyle verilen 3 program durdurma ve 22 Şubat-22 Mart arasında ise Müjdat Gezen ile Metin Akpınar'ın katıldığı program nedeniyle verilen 5 program durdurma uygulanacak. 4-5-6 Şubat tarihlerinde de Fatih Portakal ana habere verilen yayın durdurma nedeniyle yayın yapamayacak.

Konuyla ilgili Odatv'ye konuşan RTÜK üyesi İlhan Taşcı şunları söyledi:

“Türkiye'nin en çok izlenen programlarından biri olan Halk Arenası ile Fox ana haber bültenleri yerine belgesel yayınlanacak. Hangi saatlerde hangi belgesellerin yayınlanacağı da yayıncılara iletildi.”

FOX TV’den açıklama

FOX TV’den yapılan açıklamada, RTÜK’ün program durdurma kararına itiraz edildiği ve 3 program yayın durdurma kararının askıya alındığı ve normal yayın akışına devam edileceği duyuruldu.
<< Önceki Haber Fox Ana Haber için karar verildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER