Formula1'e hazırlık tüm hızıyla sürüyor

Azerbaycan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Formula 1 yarışları için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Formula1'e hazırlık tüm hızıyla sürüyor

Başkent Bakü'de 17-18-19 Haziran tarihlerinde yapılacak yarışmaya süre daraldıkça ilgili kurumlar da otomobil severlere heyecan dolu anlar yaşatması için çalışmalarını hızlandırdı.

Başta yarış pisti olmakla sokak ve caddelerde tadilat, tamir, standartlara uygun asfaltlama çalışmaları devam ederken, bir yandan da bilet satışı, teknik heyetin eğitimi, tanıtım kampanyaları gerçekleştiriliyor.

Formula 1 Bakü Grand Prix'i Pazarlama ve İletişim Departmanı Başkanı Nigar Arpadarai Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) hazırlık çalışmalarında son durumu anlattı.

Çalışmaların plana uygun olarak sürdürüldüğünü dile getiren Arpadarai, Bakü'nün merkezi caddelerinin geçici olarak tadilat çalışmalarına kapatıldığını söyledi.

İnşa işlerinin büyük bir bölümünü asfaltlama çalışmaları olduğunu vurgulayan Arpadarai, "Aynı zamanda güvenlik bariyerlerinin, izleyici tribünlerinin kurulmasını işlerini de yapıyoruz. Bir yandan da tüm şehri yarışmaya hazır duruma getirmemiz gerekiyor. Pist çok güzel olacak. Bizim özelliğimiz odur ki şehrin üç simasını göstereceğiz. Tarihi İçeri Şehir bölümünde ve dar sokaklarda pilotların hareketi heyecan verecek. Aynı zamanda şehrin modern yerlerinden geçerek Alev Kuleleri ve başka yeni binalar görünecek. Hazar Denizi kıyısı da piste dahil olacak. Bizim beklentilerimizde F1 sezonun en süratli pisti Bakü'de olacak. Pilotlar saatte 340 kilometreye kadar yükselebilecek. Bir yandan da yarışmalar sırasında konserler düzenleyerek farklılığımızı ortaya koyacağız." dedi.

YARIŞMA EKONOMİYE DESTEK VERECEK

Formula 1'in ekonomik faydalarının çok olduğuna değinen Nigar Arpadarai, tanıtım açısından da 187 ülkede yarışmaların yayımlanmasını ülkesi için bir fırsat olduğunu belirtti.

Arpadarai, "Haziran ayında tüm dünya tarafından Azerbaycan izlenecek. Ekonomik olarak turizmin gelişmesine destek olacak. Formula 1'i izlemek için çeşitli ülkelerden Bakü'ye turistler gelecek." ifadelerini kullandı.

19 Aralık 2015 tarihinden itibaren www.bakucitycircuit.com sitesinden bilet satışlarına başladıklarını hatırlatan Nigar Arpadarai, yurtdışından çok sayıda bilet alındığını söyledi. Apadarai Rusya, İngiltere, Hollanda ve Asya ülkelerinden oyunlara ilgi olduğunu kaydetti.

FORMULA 1 İÇİN 5 BİN GÖNÜLLÜ

Yarışmalar sırasında 5 bin gönüllünün görev alacağını duyuran Arpadarai, gönüllü çalışanların bir çok önemli işler yapacağını belirtti.

Arpadarai, "Geçtiğimiz hafta Gönüllüler Merkezi'nin açılışı da yapıldı.Gönüllüler çok hevesle katılıyorlar bizlere. Çünkü onların yapacaklar iş önemli olacak. Tribünlere izleyicilerin yerleştirilmesi, onların karşılanması, oyun alanında insanlara çeşitli hizmetler verilmesini gönüllüler üstlenecek. " dedi.

FORMULA 1 BAKÜ GRAND PRİX

Spor başkenti imajını kazanan Bakü'de, milyonlarca izleyicisi olan F1 oyunlarının daha da büyük ilgi göreceği bekleniyor. Dünyanın tanınmış en hızlı pilotlarının mücadele edeceği Bakü'deki yarışma, şehrin merkezi ve tarihi sokaklarında düzenlenecek. Bakü Grand Prix'i için belirlenen yarış pisti, Bakü Şehir Halkası(Baku City Circuit) ismi verilen güzergahta kurulacak. Yarışa, Hazar denizi kıyısında Bakü'nün en turistik yerlerinden olan Azadlık meydanından start verilecek. Ardından güzergah üzerindeki şehrin caddelerini turlayacak otomobiller, tarihi İçerişehir sokaklarından da geçerek bitiş çizgisine ulaşacak. Toplam 6 kilometre mesafe olan yarış pistinde zor koşullu 20 viraj bulunacak. Pistin Hazar denizi kıyısındaki 2.2 kilometrelik bölümünde ise F1 otomobillerinin hızı saate 340 kilometreye kadar yükselebilecek. Bu hızla 2016 sezonunda F1 yarışlarındaki Bakü Şehir Halkası, en hızlı pist rekoruna imza atacak.

500 MİLYON'DAN FAZLA SEYİRCİ

F1 mücadelesini yarışma alanında canlı olarak 30 bin seyirci izleme fırsatı bulacak. Yerli ve yabancı televizyonlardan da canlı yayınlanacak F1 yarışını, 500 milyondan fazla seyirci izleyebilecek. Azerbaycan'ın ev sahipliği yapacağı organizasyonda Bakü'nün tüm dünya tarafından daha da iyi tanınacağı düşünülüyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Formula1'e hazırlık tüm hızıyla sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER