Ford Otosan yeni nesil Ecotorq motorun seri üretimine başladı

Ford Otosan yeni nesil Ecotorq motorun seri üretimine başladı

Ford Otosan'ın 100 milyon doların üzerinde bir yatırımla hayata geçirdiği Yeni Nesil Ecotorq, Eskişehir'de seri üretime başladı.

Fikri ve sınai hakları tamamen kendisine ait olan E6 normlarına uygun yeni nesil Ecotorq motorun seri üretimi Ford'un Eskişehir'in İnönü İlçesi'nde yapılacak. 320 Ar-Ge mühendisinin çalıştığı ve 100 milyon doları aşan bir yatırımla Ford Otosan Eskişehir İnönü fabrikasında seri üretimi başlayan yeni nesil Ecotorq motor ailesi, yurt içinin yanısıra yurt dışı pazarlara ihraç edilen Ford Trucks kamyon ve çekici modellerinde kullanılacak. -50 dereceden +50 dereceye kadar her coğrafya koşullarına uygun olarak geliştirilen Ecotorq motor; Ford Trucks modelleri ile Çin'den Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Güney Amerika'ya tüm dünyaya ihraç edilerek, Türkiye ekonomisine önemli bir katkıda bulunacak.

Ford'un İnönü İlçesi'ndeki Fabrikasındaki üretimi başlama törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Genel Müdür Başyardımcısı Will Periam ve Ford Otosan çalışanları katıldı.

ALİ KOÇ: YENİ NESİL MOTOROMUZ İLE TÜM DÜNYANIN YÜKÜNÜ TAŞIMAYA TALİBİZ

Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Türkiye'de sıfırdan geliştirilen ve üretilen ilk ve tek kamyon motorunu dünyaya sunmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Ali Koç, İnönü fabrikasında üretime geçen yeni nesil Ecotorq motorun fikri ve sınai haklarının yüzde yüzüne sahip olan şirketin; bu ürünü geliştirme, yenileme, yurtdışına pazarlama ya da teknoloji olarak satma hakkına sahip olduğunu anlattı.

Ford Otosan, Ecotorq ile dünya vizesi aldığını vurgulayan Koç, "En önemlisi de ülkemiz, otomotiv sektöründe teknoloji ve Ar-Ge gücünü bir kez daha kanıtlıyor. Eskişehir İnönü fabrikamızda ürettiğimiz yeni nesil motorumuz ile tüm dünyanın yükünü taşımaya talibiz." dedi.

Bugün geldikleri noktada, Türkiye'de sıfırdan geliştirilen ve üretilen, ilk ve tek kamyon motorunu sunmanın gururunu yaşadıklarını anlat Ford Otasan Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ford Otosan, Ecotorq ile dünya vizesi almış oluyor. İnönü fabrikamızda ürettiğimiz yeni nesil Ecotorq motorun fikri ve sınai haklarının yüzde yüzüne sahip olan şirketimiz; bu ürünü geliştirme, yenileme, yurt dışına pazarlama ya da teknoloji olarak satma hakkına sahiptir. Dolayısıyla, Ecotorq sürdürülebilir büyümemiz için stratejik bir ürün olarak önemini koruyor ve Ford Otosan'ın ağır ticari araç segmentinde dünyaya açılan kapısı rolünü üstleniyor."

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, Ford'un yeni nesil motoru Ecotorq'un seri üretimine başlamasından duyduğu memnuniyeti vurguladı.

Bakan ışık, şöyle konuştu: "Ford Otosan, bu yeni motoru geliştirmek için 100 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ülkemizde geliştirilen Ecotorq motorların, yapılan bir lisans anlaşmasıyla, dünyanın en büyük kamyon pazarı olan Çin'de, JMC markalı araçlarda kullanılmak üzere üretileceğini öğrendim. Yine kamyonların şasi, kabin ve parçalarının teknolojisine ilişkin aynı firmayla bir lisans anlaşması daha imzalanmış durumda. İşte bizim Türkiye'de ulaşmak istediğimiz seviye aslında böyle bir seviyedir. Zira biz sadece büyümeye değil, sürdürülebilir büyümeye odaklanmak durumundayız.Yarın büyüme rakamları açıklandığında yüzde 4'ün biraz üzerinde bir büyüme rakamı göreceğimizi düşünüyorum. Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu şartları düşünürsek, yüzde 4 civarında bir büyüme gerçekten de çok önemlidir. "
CİHAN
<< Önceki Haber Ford Otosan yeni nesil Ecotorq motorun seri üretimine başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER