FLAŞ... Tutuklama kararı resmen çıktı

Rıza Zarrab merkezli rüşvet, kara para aklama, yolsuzluk ve İran’a yönelik yaptırımları delme soruşturmasında flaş gelişme.

SHABER3.COM

New York Güney Bölgesi Savcılığı’nın hazırladığı son iddianamede isimleri geçen eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan hakkındaki tutuklama kararı Jüri tarafından onaylandı.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'ndan çarşamba günü yapılan açıklamada Çağlayan’ın da aralarında olduğu bu dört isim Sarraf'ın davasına ek iddianame ile sanık olarak eklenmişti.

İddianamede, sanıklara ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargoyu delmek amacıyla şebeke kurma; ABD'nin finansal sistemini kullanarak İran hükümeti ve başka İranlı kurumlar adına milyonlarca dolar tutarında işlem yapma; bu amaçla ABD yönetimi yetkililerine yalan söyleme; milyonlarca dolarlık yasadışı işlemlerle bağlantılı fonları aklama ve bu işlemlerin asıl niteliğini gizleyerek çeşitli finansal kurumları aldatma suçlamaları yöneltiliyor.

Ayrıca o dönem Ekonomi Bakanı olan Çağlayan'a "nakit ve mücevher olarak on milyonlarca dolarlık rüşvet alma”, "öteki sanıkların bu planı uygulaması için attığı adımları onaylama ve bilinçli olarak planı koruma" suçlamaları da yöneltiliyor.

Yeni iddianame ile Sarraf davasında sanık olarak yargılananların sayısı dokuza çıkmıştı. Bunlardan Sarraf ile Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, ABD'de tutuklu bulunuyor.

Taşkın Deryadil / ABD
<< Önceki Haber FLAŞ... Tutuklama kararı resmen çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER