FLAŞ... Merkel bırakıyor

Almanya'da yerel seçimlerde yaşanan başarısızlığın ardından açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Hükümet güvenilirliğini yitirdi" açıklamasında bulundu ve genel başkanlık ve başbakanlığa yeniden aday olmayacağını belirtti.

SHABER3.COM

Parti başkanlığı ve başbakanlığa yeniden aday olmayacağını açıklayan Merkel'in ayrıca, kendisinin yerine parti başkanlığı görevini alacak herhangi bir adayı da desteklemediği öğrenildi.

"Hükümet güvenilirliğini yitirdi" açıklamasında bulunan Merkel, sonraki süreçte herhangi bir politik konumda bulunmayacağını da açıkladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkel, açıklamasında şunları söyledi:

'SON DÖNEMİM'

"Öncelikle, Aralık ayında Hamburg'da düzenlenecek olan parti kongresinde yeniden başkanlığa aday olmayacağım. İkinci olarak, bu dördüncü dönem aynı zamanda benim son şansölyelik dönemim. 2021'de düzenlenecek federal seçimlerde de aday olmayacağım ve herhangi başka bir politik konumda da bulunmayacağım."

?Merkel ayrıca, "Brexit ve ABD-Rusya gerilimi, görevim süresince benim için iki ana meseleyi oluşturdu" ifadelerini kullandı.

Yeniden aday olmayacağını açıklaması, Merkel'in Avrupa siyasetindeki 13 yıllık baskın konumunun sona erdiğini gösteriyor.

YENİ ADAYLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Merkel'in ardından parti başkanlığına üyeliklerini ilan eden isimlerle ilgili de konuşan Merkel, "Annegret Kramp-Karrenbauer ve Jens Spahn'ın adaylık açıklamasında bulundukları doğru" ifadelerini kullandı ve parti başkanı olarak adayların seçimlerini etkilemek istemediğini belirtti.

<< Önceki Haber FLAŞ... Merkel bırakıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER