Flaş iddia: S-400 alımından cayma formülü masada

Rusya'dan alınacağı vurgulanan ancak ABD ile krize yol açan S-400 sistemleriyle ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

SHABER3.COM

Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, köşe yazısında S-400 krizine değinerek Türkiye'nin ABD'nin baskısından kurtulmak ve krize sebep olan hava savunma sistemi alımından vazgeçmek için sinyaller verdiğini öne sürdü.

Takan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Kapalı kapılar arkasında gerçekten çok enteresan işler cereyan ediyor. Sadece ABD tarafında değil Rusya kanadında da... Bir Rus kaynağım, geçenlerde Rusya ve Türkiye arasında teknik heyetler seviyesinde sürdürülen görüşmelerde Türk tarafının "S-400'lerden vazgeçebiliriz" mesajı verdiğini iddia etti. Buna benzer söylentileri Ankara'nın derin koridorlarından da duyuyordum. Rus tarafından bu mesaja ne karşılık verildiğini merak edip sorduğumda, "tabii ki seçenekleriniz var" denilip "Türkiye'nin Suriye'den nasıl çekileceğinin yollarını işaret eden mesajlar verildi" karşılığını aldım... 

Sadece parasına ve çıkarlarına bakan ABD ve Rusya'nın kapalı kapılar arkasında Türkiye'ye karşı anlaştıkları iddiamı bir kez daha yineliyorum!.. 

Geçen bir yazımda devlet koridorlarından aldığım bilgilere dayanarak; Rus kredisi ile peşinatını ödediğimiz ve o krediye bağladığımız S-400'leri bir başka ülkeye satmak için görüşüldüğünü bunlardan birinin de Hindistan olduğunu kaleme almıştım. Hindistan ile Pakistan arasında son yaşanan krizde R. Erdoğan'ın yoğun arabuluculuk girişimlerini de hatırlayın!.. Güvenlik koridorlarını bir kez daha yokladım. Söylenen şöyle; "Son anda bir şeyler olabilir. Hindistan da istiyor. Peşinatımızı bize iade ederlerse, 'peşinat' dediğiniz para da bizim paramız değil, Rusya'dan kredi aldığımız para. Hindistan da parayı öderse herkes kurtulacak bu işten. Gidilip görüşüldü Hindistan ile. Onların da böyle bir talebi var. Talepleri erken yerine gelmiş olacak. Rusya da oraya satılmasına ses çıkarmaz. Mal satıp para kazanacak. Ancak, Suriye'de bize o da bir sopa gösterir." 

<< Önceki Haber Flaş iddia: S-400 alımından cayma formülü masada Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER