Flaş! Erdoğan'dan 'Karargah rahatsız' açıklaması

Erdoğan: Atılan başlık terbiyesizlik seviyesizlik. Böyle bir başlığı atmaya ne gazete yönetimi ne de patronu muktedir değildir, olamaz. Bizi kim kendi içimizde birbirimize düşürmeye çalışıyorsa bedelini ağır ödeyecektir.

SHABER3.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan’a ziyaretinden önce havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'dan açıklamalarının satırbaşları şöyle:

EL BAB OPERASYONU

"Genelkurmay Başkanımız ile Beylerbeyi Sarayı'nda yaptığımız görüşme El Bab operasyonuyla ilgiliydi. 

"El Bab operasyonu tamamlandı. Ama bu oradaki sürecin bitmesi anlamına gelmiyor. Hedefimiz koalisyon güçleriyle mutabık kalmamız halinde Münbiç ve Rakka'ya yönelik adımlar var. Rusya ve ABD'yle görüşme ve dayanışma önem arz ediyor. Bunlar birliktelik içinde yürütme hedefimiz var. Uzaktan seyredemeyiz. Seyredince belli bedelleri oldu. Masada ve arazide olacağız dedik."

HÜRRİYET'İN 'KARARGAH RAHATSIZ' MANŞETİ

"İkinci konu 'İsmini verdiğiniz bu gazetede ön sayfada ve içerde atılan başlık çok daha çirkindi. İfadeler bizleri rahatsız ettiği gibi TSK'yı da haydi haydi rahatsız etti. Bizlerin rahatsız olduğu konudan TSK'nın rahatsız olmaması mümkün değildir. Bu işin başı devlettir. Burada yapılan açık söylüyorum başlık terbiyesizlik seviyesizliktir. Bu başlığı atmaya gazetenin patronu ve yönetimi muktedir değildir. Hukuken bazı adımlar atıldı. Takipçisi olacağız. Bu eski alışkanlıklar artık geride kaldı. Herkes yerini ve konumunu bilecek. Bir defa TSK'yı zan altında bırakıyorsunuz. "Cumhurbaşkanı ile Genelkurmay Başkanı her yere beraber gidiyor" diyerek ayrı bir terbiyesizlik yapıyorsunuz. Bundan daha tabi ne olabilir. Dünya liderleri gelirken Genelkurmay Başkanlarını da getiriyorlar. Kusura bakmasınlar artık böyle bir şey yok. Bizi kim kendi içimizde birbirimize düşürmek istiyorsa bedelini ağır ödeyecektir. Bu ne densiz bir yaklaşım. Kusura bakmasınlar. Bunu kendi Genelkurmay Başkanımız'la görüştük. TSK'da kendi sitesinden açıklama yapacak. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız varken affedilir bulmuyorum."
<< Önceki Haber Flaş! Erdoğan'dan 'Karargah rahatsız' açıklaması Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER