Flaş! CHP KHK'ları yarın saat 12:00'de AYM'ye götürecek!

CHP, yarın saat 12.00'da OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacak.

samanyoluhaber.com

Chp, KHK'lar İçin Anayasa Mahkemesi'ne Başvuracak


CHP, yarın saat 12.00'da OHAL döneminde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacak.

Parti sözcüsü Selin Sayek Böke "MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP'nin Anayasa Mahkemesine yapacağı başvuruyla ilgili 'OHAL sürecinde çıkarılan KHK'ların yargıya taşınamayacağını, yine KHK yoluyla düzeltilebileceğini' söyledi. Bu konudaki görüşünüz nedir?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"1991'de Anayasa Mahkemesinin iki kararı var. Gönül isterdi ki bütün muhalefet partileri ödevlerini bu ciddiyetle yapmış, bizim komisyonumuz gibi bu bilgilerin ışığında açıklama yapıyor olsun. Biz onlara hatırlatalım; 1991'de Anayasa Mahkemesinin verdiği karar, 'Olağanüstü hali aşan düzenlemeler olduğu takdirde KHK'ların anayasal denetlemeye tabi olduğunu' söyler. Bugünün bütün OHAL KHK'ları da bu tanıma çok açık bir biçimde uymaktadır. Dolayısıyla biz, hiç tereddütsüz bunları hukukun gerektirdiği ve izin verdiği şekilde Anayasa Mahkemesine götüreceğiz."
<< Önceki Haber Flaş! CHP KHK'ları yarın saat 12:00'de AYM'ye götürecek! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER