Flaş! Almanya'dan DİTİB'in fişlemeci imamlarına baskın

Almanya'da Federal Başsavcılık talimatıyla dört DİTİB imamının evine polis baskın düzenledi.

SHABER3.COM

Almanya'dan DİTİB imamlarına baskın

Almanya'da Federal Başsavcılık talimatıyla dört Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) imamının evine polis baskın düzenledi.
Der Spiegel'de yer alan habere göre Kuzey Ren-Vestfalya anayasa mahkemesi başkanı Burkhard Freier, Düsseldorf'da bir kaç hafta önce yaptığı açıklamada 13 imamın casuslukla suçlandığını söylemişti. 

Alman İçişleri Bakanlığı sözcüsü, bazı imamların Ankara’ya Hizmet Hareketi'yle ilgili fişleme notları göndermesiyle ilgili inceleme başlatıldığını açıklamıştı.

Almanya’daki Diyanet İşleri Türk- İslam Birliği (DİTİB) camilerinde görevli bazı imamların Hizmet Hareketi hakkında Ankara’ya fişleme notları göndermesi “casusluk” suçlamalarına yol açtı.

Almanya İçişleri Bakanlığı da ortaya atılan bu suçlamaların ardından DİTİB'i yakın takibe aldı.

Çatısı altında topladığı yaklaşık 900 cami derneği ile Almanya’nın en büyük İslami kuruluşu olan DİTİB ile diyalog Alman siyasilerin de dikkatle takip ettiği bir kuruluş.

DİTİB'DEN FİŞLEMEYE DOĞRULAMA

DİTİB Almanya’daki camilerde görevli üç imamın, Fethullah Gülen yapılanmasıyla ilgili Ankara’ya bilgi notları gönderdiğini doğrulamış, ancak bunun bir hata olduğunu, kurumsal olarak imamlardan böyle bir talepte bulunulmadığını savunmuştu.

Alman makamlarının başlattığı incelemede imamlar tarafından gönderilen bilgilerin içeriği, bunların casusluk veya istihbarat faaliyeti kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği de mercek altına alınacak. 

Skandalın ardından, muhalefetteki Yeşiller Partisi milletvekili Volker Beck de Federal Başsavcılık’a suç duyurusunda bulunmuştu.

MERKEL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONRASI OPERASYON GELDİ

Spiegel Online'ın bildirdiğine göre, DİTİB'e yönelik operasyon aslında ocak ayı içerisinde yapılacaktı, ancak ertelendi.
Erteleme nedeni açıkça ifade edilmese de, haberde Başbakan Angela Merkel'in şubat ayı başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine dikkat çekiliyor.

<< Önceki Haber Flaş! Almanya'dan DİTİB'in fişlemeci imamlarına baskın Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER