FLAŞ... Almanya Türkiye'ye Leopard 2 tank satışını durdurdu

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'e yönelik askeri operasyonunda Alman üretimi Leopard 2 tanklarının kullanıldığına dair görüntüler Alman kamuoyunda tartışılırken Başbakan Angela Merkel ile Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, şimdilik Türkiye'ye Leopard tank satışını ve modernizasyonunu durdurdu.

SHABER3.COM

Zeytin Dalı Harekatı'nda Alman marka Leopard 2 tanklarının kullanıldığını gösteren fotoğraflar Almanya'yı karıştırdı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, iki hafta önce Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye'deki Leopard tanklarının modernizasyonu ve iki ülkenin birlikte savaş uçakları için mühimmat üretme planlarına yönelik taahhütte bulunmuştu.

Ama Alman kamuoyunun tepkileri ve muhalafetin eleştirileri üzerine Başbakan Angela Merkel ile Gabriel, şimdilik Türkiye'ye Leopard tank satışını ve modernizasyonunu durdurma kararı aldı.

Der Spiegel dergisinin haber sitesine göre Almanya'da 24 Eylül seçiminden beri koalisyon hükümeti kurulmaya çalışılırken görevdeki hükümet Afrin'e operasyon yapan NATO müttefikine kritik silahların ihracatıyla ilgili artık karar almayacak.

CDU lideri Merkel ile SPD'li Gabriel, Türkiye'nin Leopard tanklarıyla ilgili taleplerine dair nihai kararın, CDU ile SPD'nin kuracağı yeni 'büyük koalisyon' hükümetine kalması konusunda uzlaştı.
<< Önceki Haber FLAŞ... Almanya Türkiye'ye Leopard 2 tank satışını durdurdu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER