Firma o ürünü toplatıyor

Fisher-Price şirketi "the Rock ‘n Play Sleeper" isimli ana kucağı ürününü toplatıyor. Firmanın söz konusu ürününün 32 bebeğin ölümüne sebebiyet verdiği iddia edildi.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 32 çocuğun ölümüne sebep olduğu iddiaları sonrası Fisher-Price şirketi "the Rock ‘n Play Sleeper" isimli ana kucağı ürününü piyasadan toplama kararı aldı.

FİRMA AÇIKLAMA YAPTI

ABD Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu ile birlikte alınan kararla ilgili Fisher-Price "Ürünümüzün güvenilirliğinin arkasında duruyoruz. Ancak 'the Rock ‘n Play Sleeper' ana kucağı ürünümüzün kullanım ve güvenlik şartları dikkate alınmadan kullanıldığı bazı durumlarda çocuk ölümleri yaşandığı yönündeki beyanlar sonrası bu ürünü Tüketici Ürün Güvenliği Kurumu ortaklığı ile gönüllü olarak piyasadan toplama kararı aldık." açıklamasını yaptı.

O ÜRÜNDEN 4 MİLYON ADET SATILDI

Euronews, Fisher-Price firmasının toplama kararı aldığı üründen ABD'de 4 milyondan adet satıldığını aktardı. 2015 yılından bu yana söz konusu ürün kaynaklı çocuk ölümlerinin yaşandığı iddia ediliyordu.

Geçen hafta Fisher-Price şirketi bebekler dönme ve yuvarlanma dönemine girdiğinde şikayetlere sebep olan modeldeki ana kucağı ürünlerinin kullanılmaması uyarısında bulundu.
<< Önceki Haber Firma o ürünü toplatıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER