Fırıncılar, Ramazan'da sıcakla boğuşurken oruç tutuyor

Hem yaz sıcağı hem de ocağın ateşi fırıncıları oruç ibadetlerini ifa etmekten alıkoymuyor.

Fırıncılar, Ramazan'da sıcakla boğuşurken oruç tutuyor

Ramazan ayında hem yaz sıcağı hem de ocağın ateşi karşısında işlerini yapan fırıncılar oruçlarını da tutarak ibadetlerini aksatmıyor.

Samsun'un Havza ilçesin'de iftar ve sahurların vazgeçilmezleri arasında yer alan pide ve ekmekleri yapmak için sıcakta oruç tutmalarına rağmen canla başla çalışan fırıncılar, vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek için çaba gösteriyor. Ramazan ile farklı bir mesai uygulayan fırıncılar, iftara saatler kala hamurları yoğurmaya başlıyor. Odun ateşinin karşısında iftar için pide ve ekmekleri hazır edebilmek için çabalayan fırıncılar, vatandaşların getirdiği yemekleri de burada pişiriyor.

İlçedeki fırıncılar, sıcak havaya ve fırın ocağının ateşine rağmen oruçlarını da tutarak ibadetlerini yerine getiriyor. İlçe merkezinde fırıncı Mustafa Mutlu (41), "Ne kadar da sıcak olsa dini değerlerimizi yerine getirmek için mecburen sıcakta olsa, on bir ayın sultanı Ramazan'ı tutmak zorundayız. Oruç zor diye bir şey yok." dedi. 30 senedir fırıncılık işiyle uğraşan Mutlu, "Babam da fırıncıydı. Her Ramazan geldiğinde akşamları iftar soframızdan sıcak Ramazan pidesi eksik olmazdı." diye konuştu. Mutlu, kışın sefasını sürdükleri ateşin yazın cefasını çektiklerini anlatarak, oruç tutarken biraz zorlandıklarını ancak şikâyetçi olmadıklarını ifade etti. Açlık hissinden değil susuzluktan etkilendiklerini söyleyen Mutlu, "Ekmek parası için bu mesleğimizi yıllardır yapıyoruz. Müslüman olmanın gereği olarak oruçlarımızı da tutarak kulluk görevimizi yerine getiriyoruz. Biraz zor olsa da bu sıcakta orucun farklı bir manevi hazzı var." diye duygularını paylaştı.

Fırıncılık yapan Murat Yenisoy da "Yaz sıcağına bir de fırının sıcaklığı eklenince zorlanıyoruz. Ekmek parası için mesleğimizi de icra etmek zorundayız. Sabırla orucumuzu da tutmaya çalışıyoruz." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Fırıncılar, Ramazan'da sıcakla boğuşurken oruç tutuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER