Fırat Kalkanı Operasyonu'nda bayram sonrası üçüncü cephe!

‘Fırat Kalkanı’na bayram molası verilirken keşif gözetleme yoğunlaştı, intihar saldırılarına karşı önlem alınıyor

Türk tankları Suriye'ye girdi... ÖSO birlikleri ilerliyor...

AZEZ'DE ÜÇÜNCÜ CEPHE!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıyla Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e yönelik yürüttüğü Fırat Kalkanı harekâtında arife gününden itibaren ilerleyiş durduruldu. 

TSK’ye ait istihkâm birlikleri el yapımı patlayıcılar ve mayınlara karşı çalışma yürütürken insansız hava aracı Bayraktar da havadan sürekli keşif gözetleme yapıyor. 

IŞİD’in tankları vurması nedeniyle bayram sonrası harekâtta daha sıkı keşif gözetleme yapılarak önlem alınması planlanıyor. 

Bayram sonrasında ÖSO’nun Azez bölgesinden doğuya doğru üçüncü cepheyi açması bekleniyor. Fırat Kalkanı harekâtına Kurban Bayramı molası verildi. 

Resmen açıklanmasa da fiilen birliklerin güneye ilerleyişine ara verildi. Bu sırada IŞİD’den kurtarılan bölgelerde tuzaklanmış patlayıcılar ve mayınların temizlenmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. 

İstihkamcıların çok sayıda bomba ve mayını etkisiz hale getirdikleri öğrenildi. Ayrıca bayram öncesinde IŞİD’in olası bombalı araçlarla saldırılarının önlenmesi için tahkimat ve güçlendirmeler yapıldı. 

ÖSO güçleri bu amaçla karayollarındaki önemli giriş çıkış bölgelerini benzer saldırılar için güçlendirdi. 

IŞİD sızmaları için TSK birliklerinin yönlendirmesinde bölgede ÖSO unsurları konuşlandı. Türk tankları da ÖSO birliklerine destek veriyor.


<< Önceki Haber Fırat Kalkanı Operasyonu'nda bayram sonrası üçüncü cephe! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER