Finans sektöründe sürpriz! Denizbank satılıyor

Boomberg International'ın kaynaklardan aldığı bilgiye göre Sberbank, Denizbank'ın satışını değerlendiriyor. Denizbank'ın satışıyla ilgilenenler arasında Emirates NBD de var. Sberbank, Denizbank ve Emirates ise konuya ilişkin yorum yapmadı.

SHABER3.COM

Konu ile ilgili Reuters'in haberinde ise yakın kaynaklardan birinin "Satış sürecindeki işlemler hız kazandı. Potansiyel alıcılar bankaya olan ilgilerini ifade etti." dediği; bir diğer kaynağın da "Sberbank Türkiye'den çıkmak istiyor. Emirates NBD'nin yanı sıra Kazakistan'dan bir bankanın da ilgilenenler arasında olduğunu biliyoruz" şeklinde konuştuğu aktarıldı.

Bloomberg TV'ye telefonla bağlanan Nurol Yatırım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akkurt konuyla ilgili olarak, "Bu haber benim için de sürpriz oldu. Bildiğim kadarıya Sberbak da Denizbank'ın buradaki faaliyetlerinden kârlılık ve piyasa payı açısından baktığımızda çok memnundu. Denizbak bu konu da iyi bir surumdaydı ve Sberbank'ı arkasına alarak iyi bir rüzgar yakalamıştı. Şu ana kadar resmi bir açıklamanın yapılmamış olması düşündürücü. Ancak son 15-20 yılda şirket alıp satmak bir maden ya da hisse senedi satmak gibi çok kolay birşey oldu. Belki de Sberbank geçmişte ambargolardan dolayı yaşadığı zararı böyle başarılı bir iştirakini satarak kapatmaya çalışmayı düşünmüş olabilir. Bu durumu çok kötü görmüyorum. Satış gerçekleşirse Denizbank'ı yine uluslararası güçlü bir kurumun almasını ümit ediyorum" dedi.

Akkurt, "Türkiye, bankacılık sektörü açısından cazip bir pazar ancak sektörde yeni bir oyuncunun pazar payı kazanması oldukça güç. Bu ancak mevcut bankaların sahip değiştirmesi şeklinde olabilir. Sektör belli bir doygunluğa ulaştı. Yeni oyuncular geldiğinde ne hedefleniyor o önemli. Birçok sayılı banka zaten burada mevcut. Sıfırdan başlayanlara pek şans tanıyamıyorum" yorumunu yaptı.

<< Önceki Haber Finans sektöründe sürpriz! Denizbank satılıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER