Finans sektörü Londra'yı terk etmeye hazırlanıyor

Brexit sonrası İngiltere'yi bekleyen bir darbe de Finans sektöründen geldi.

SHABER3.COM

Dünya'nın en önemli finans merkezlerinden biri olan Londra bu özelliğini kaybetmek üzere.  Brexit sonrası Ünlü Finans kuruluşları İngiltere'yi terk etmeye hazırlanıyor .
Ünlü İngiliz Gazetesi Guardian bu sıkıntıyı manşetine taşıdı 

İngiltere Başbakanı Theresa May'in, Londra'daki finans sektörünün işlerinin AB kentlerine kayıp kaymayacağının Brexit anlaşması sonucu belli olacağını söylediğini yazan gazete, bu durumun istikrarsızlık oluşturabileceğine dikkat çekti.

Bugüne kadar yapılan açıklamalara göre HSBC bin çalışanını Fransa'ya taşıyacak. Goldman Sachs'ın 3 bin pozisyonu Frankfurt'a kaydırma ihtimali bulunuyor. 

JP Morgan için bu sayı 4 bine çıkabilir. Yatırım bankası UBS de bin ile 5 bin arasında çalışanını Madrid ya da Frankfurt'a taşıyacak. Morgan Stanley'in de bin çalışanını başka kentlere taşıyabileceği konuşuluyor.

Gazete, Brexit sonrası İngiltere'yi terk edecek finans sektörünü çekmek için yarışan Avrupa kentlerini de yazdı. Bunların arasında öne çıkanlar arasında Paris, Frankfurt, Dublin, Lüksemburg, Amsterdam, Madrid, Milan, Valetta, Vilnius ve Riga bulunuyor.
<< Önceki Haber Finans sektörü Londra'yı terk etmeye hazırlanıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER