Filistinli yönetmen, yapımcı ve oyuncular İstanbul Film Sanat Festivali’ni boykot ediyor

Filistinli yönetmen, yapımcı ve oyuncular İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Film Sanat Festivali’ni boykot ediyor.

SHABER3.COM

Filistinli yönetmen, yapımcı ve oyuncular İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği İstanbul Film Sanat Festivali’ni boykot ediyor. Filistin için İsrail’e Boykot Girişimi’nden yapılan açıklamada boykot kararına gerekçe olarak, festivale ARTISRAEL aracılığıyla İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın sponsor olması gösterildi.

Açıklamada, İsrail’in iki haftadır Cuma günleri Filistinlilerin Gazze’de yaptığı yürüyüşe düzenlediği saldırılar ve 30’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği de hatırlatıldı.
 
Açıklamada ayrıca, İKSV ve diğer sanat kurumlarına, “İsrail devletiyle herhangi bir anlaşma yapmamaları, işgale ortak olmamaları” çağrısı yapıldı.

İsrailli aktör Mohammed Bakri de, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “İsrail’in İstanbul Film Festivali’yle resmi iş birliğinin sonucu olarak özellikle Gazze’de İsrail ordusu masum insanlara ateş ederken festivalinize yapacağım ziyareti iptal ediyorum. Gelmem çok ayıp olurdu. Ancak festivalin İsrail sponsorluğunu reddetmesi halinde gelebilirim.” dedi.
<< Önceki Haber Filistinli yönetmen, yapımcı ve oyuncular İstanbul Film... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER