Filipinler'i Yutu tayfunu vuruyor

Yutu Tayfunu saatte 230 kilometre hıza ulaşan rüzgarlarla Filipinler'i vuruyor. Bölgede çok sayıda yer boşaltılmış durumda.

SHABER3.COM



Tayfun, Batı Pasifik'teki adaları vurdu ve Salı günü Filipinler'e ulaştı. Güçlü fırtına bölgede suların yükselmesine, toprak kaymalarına ve sele neden oldu.

Filipinler Meteoroloji Ajansı'nın açıklamasına göre saatteki hızı zaman zaman 230 km’ye ulaşan Yutu Tayfunu, Luzon adası boyunca hareket etti ve bugün ilerleyen saatlerde ülkeyi terk edecek.

Yutu bu yıl Filipinler'i vuran 18'inci tayfun oldu. 6 hafta önce de aynı bölgeyi vuran Mangkhut Tayfunu 70’ten fazla can almıştı.

Şu ana kadar Yutu Tayfunu'nun yarattığı yıkıma dair net bir bilgi yok.

Yerel televizyon kanalları güçlü rüzgarlar nedeniyle yerinden sökülmüş ağaçlar ve yıkıntıların görüntülerini yayınlıyor.

Bölge sakinlerinin çoğu yapılan uyarılar üzerine tayfun nedeniyle evlerini terk etti. Yetkililer bölgedeki dağlarda toprak kaymaları yaşandığını, deniz kıyısında da dalgaların üç metreye ulaştığını belirtiyorlar.

Sivil Savunma Ofisi sözcüsü, kurtarma ekiplerinin yardım için hazırda beklediklerini söyledi.

Yutu Tayfunu, 24 Ekim gecesi saatte hızı 270 kilometreye ulaşan rüzgarlarıyla Saipan ve Tinian adalarını vurdu. Bu adalar Amerika’ya ait topraklar.

50 yıldan bu yana adaları vuran en güçlü tayfun olan Yutu nedeniyle 130’dan fazla kişi yaralandı. Yutu adalarda enerji hatları ve su dağıtım şebekesine de zarar verdi.
<< Önceki Haber Filipinler'i Yutu tayfunu vuruyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER