Fikirtepe'de peşpeşe çıkan yangınlarda kasıt iddiası


Kentsel dönüşüm kapsamındaki Kadıköy Fikirtepe'de peşpeşe çıkan ev ve işyeri yangınları vatandaşların tepkisine neden oldu. Mahallenin marangozu Orhan Yılmaz, yangınların kasıtlı çıkarıldığını iddia etti.

Rant nedeniyle son yıllarda yaşanan sorunlarla gündeme gelen Fikirtepe, itfaiye ekiplerinin en çok mesai harcadıkları yerlerden biri oldu. Hergün 2-3 defa yangın ihbarının yapıldığı mahallede vatandaşlar da huzursuz.

Bugün Mandıra Caddesi, Bayramlar Sokak'taki halı deposunda aniden çıkan yangın kasıt ihtimalini akıllara getirdi. Uzun yıllardır Fikirtepe'de maragozluk yapan Orhan Yılmaz, inşaat rantına direnen ve evini terk etmek istemeyen vatandaşların yıldırılmak istendiğini öne sürdü. Yılmaz, "Daha önce bu kadar sık yangın çıkmıyordu. Son yıllarda hergün yangın var. Bir gecede 4 ayrı evde yangın çıkar mı? Herşey var mahallede. Uyuşturucu, hırsızlık ve fuhuş var. Müteahhitler bu işleri yapıyor. Başka kimse yapmıyor. Bu bir yıldırma operasyonu." dedi.

Bu arada halı deposunda çıkan yangın Kadıköy ve Erenköy itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangında maddi hasar meydana geldi. CİHAN
<< Önceki Haber Fikirtepe'de peşpeşe çıkan yangınlarda kasıt iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER