Fidel Okan'dan dikkat çekici ByLock açıklamaları

Avukat Fidel Okan Hürriyet gazetesinin ByLock haberiyle ilgili açıklama yaptı. Okan uygulamayı yazan David Keynes'in Eylül ayında kendine de ulaştığını anlattı.

samanyoluhaber.com


Avukat Fidel Okan Hürriyet gazetesinin ByLock haberiyle ilgili açıklama yaptı. Okan uygulamayı yazan David Keynes'in Eylül ayında kendine de ulaştığını anlattı. Okan o mailleri de paylaştı.




Keynes'in kendisine de benzer anlatımlarda bulunduğunu söyleyen Fidel Okan Hürriyet ve İsmail Saymaz'ın gazetecilik yaptığını belirtti.

İşte o twitler:

1- Uzun süredir kamuoyunun gündeminden düşmeyen Bylock Programı hakkında 1 Eylül 2016 tarihinde aşağıdaki maili aldım.
2- Programın legal sahibi aynı gün ABD'den beni arayarak Bylock ile ilgili tüm hususları detaylı olarak anlattı.
3-Yaptığımız telefon görüşmesinde Türkiye'de yürüyen soruşturmaya katkı sunarak bildiklerini yetkililere resmi olarak aktarmasını istedim
4-Bu konuda kendisi ile temasa geçilirse Devlet yetkililerine yardımcı olacağını ve soruşturmaya katkı sunacağı sözünü verdi.
5- 02 Eylül 2016 tarihinde resmi üniversite hesabından  ([email protected]) ülkesine yardımcı olmak istediğine dair mail gönderdi.
6-Konu son derece titiz olduğundan aynı gün istişare amacıyla @HanefiAvci2014 ve @Eminarslan06 ile görüştüm. Gelen mailleri paylaştım.
7- İstişare sonucunda konuyu kamuoyu ile paylaşmanın sıkıntı yaratabileceği ve FETÖ'nün algı operasyonu olma ihtimalini dikkate alarak,
8-Yetkili mercilerle mevcut durumu paylaşıp takdiri onlara bırakarak manüplasyon riskini sıfıra indirmek en uygun çözümdü.
9- Nitekim konuya ilişkin tarafıma yapılan bilgilendirmeyi yetkililere aktararak adım atıp atmamanın onların takdiri olduğunu söyledim.
10- Yaklaşık 1,5 ay önce Bylock'un legal sahibi tarafından bana aktarılan bilgiler bir kaç gün önce röportaj olarak yayınlandı.
11- Yaptığı haberle gazetecilik yapan @ismailsaymaz ise hem lince maruz bırakıldı hemde 
12-Bugün sevgili @ismailsaymaz ile görüşerek konuyla ilgili aynı bilgilerin 1,5 ay önce aynı kişi tarafından bana aktarıldığını söyledim.
13- Sonuç olarak sadece gazetecilik yapan @ismailsaymaz hakkında yürütülen kara propaganda kendisine değil aslında mesleğine yapılmaktadır.










<< Önceki Haber Fidel Okan'dan dikkat çekici ByLock açıklamaları Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER