Fezalı öğrenciler derste öğrendiklerini müzede görerek pekiştiriyor


Özel Feza Lisesi tarih zümresi 'aktif öğrenme' etkinlikleri çerçevesinde 9'uncu sınıf öğrencileriyle Samsun Kent Müzesi'ne edinim ziyaretinde bulundu.

Yapılan geziyle ilgili açıklama yapan Feza Lisesi Tarih Öğretmeni Yaşar İnce, "Öğrenci merkezli eğitim ve aktif öğrenme etkinlikleri çerçevesinde tarih dersini dört duvar arasından kurtararak daha ilgi çekici hale getirmeyi düşündük. Öğrencilerimizin Samsun'un yerel tarihini, sosyo-ekonomik ve kültürel yapısını daha iyi öğrenebilmesi amacıyla Kent Müzesi'ni ziyaret ettik." dedi.

Yaşar İnce bu tür etkinliklerin öğrencilerin tarih dersine olan ilgilerinin artmasına, derste öğrenilen konunun daha iyi kavranmasına ve kalıcı olmasına büyük fayda sağladığını ifade etti.

Bu gezilerin öğrencilere büyük katkı sağladığını vurgulayan Okul Müdürü Murat Yücel ise Samsun'a özellikle yeni gelen öğrencilerin şehri daha yakından tanımalarına büyük olanak sağladığını belirterek etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti.

Geziye katılan öğrenciler ziyaretin çok faydalı geçtiğini, Samsun'un sosyo-ekonomik ve kültürel yapısı hakkında bilgi aldıklarını belirterek bu tür etkinliklerin devam etmesi temennisinde bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Fezalı öğrenciler derste öğrendiklerini müzede görerek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER