Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatlarından açıklama

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin ABD'den iadesini istediği Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatları, iddiaların asılsız olduğunu savunarak, iadesi durumunda adil yargılanmayacağını söylediler.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatlarından açıklama

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümetin çağrısı üzerine de Adalet Bakanlığı, Gülen’in iadesi için ABD’den talepte bulunmuş ve kanıt niteliğinde çok sayıda belge göndermişti. Amerikan yönetimi, Türkiye’nin, Fethullah Gülen’in iadesi için gönderdiği ilk belge grubunun resmi bir iade istemi oluşturmadığını açıklamıştı.

‘Türkiye’nin sunduğu bilgiler, iddiaları kanıtlamaz’

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre dünyaca ünlü Steptoe hukuk firması yetkilileri Reid Wengarten ve Mike Miller, basın toplantısı düzenleyerek, Gülen’in darbe girişiminin arkasında olamayacağını ve Türkiye’nin sunduğu bilgilerin bu iddiayı kanıtlamadığını öne sürdü.

Avukatlar, Türkiye’nin iddia ettiği gibi Fethullah Gülen’in Rusya’ya ait uçağın düşürülmesi veya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızını hedef alacak bir suikast emrini vermiş olmasının hem imkansız olduğunu savundular, hem de bu yönde kanıtlar sunulmadığını söylediler.

‘Tüm iddialar Erdoğan’ın girişimi sonucu’

İadesi durumunda Gülen’in adil şekilde yargılanmayacağını savunan avukatlar, ABD Adalet Bakanlığı’ndaki inceleme sonucu, Gülen’le ilgili tüm iddiaların Erdoğan’ın girişimiyle ortaya konduğu saptandığı takdirde dava açılmayabileceğini öne sürdüler.


<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatlarından açıklama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER