Fethullah Gülen Hocaefendi'den Yeni Zelanda’ya taziye mesajı

Fethullah Gülen Hocaefendi, Yeni Zelanda’da iki camiye cuma namazı vaktinde yapılan ve 50 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı silahlı saldırı sebebiyle taziye ve kınama mesajı yayımladı.

SHABER3.COM

Fethullah Gülen Hocaefendi, Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye cuma namazı vaktinde yapılan ve 50 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı terör saldırısı sebebiyle taziye ve kınama mesajı yayımladı. 

Saldırıyı derin bir teessürle öğrendiğini ifade eden Gülen, “Bu hain saldırıyı şiddetle tel’in ediyor ve saldırıda şehit düşen masumlara Cenab-ı Hakk’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.” dedi.

NEFRET PSİKOLOJİSİ BİR İNSANLIK PROBLEMİDİR

Gülen mesajında dünyanın değişik yerlerinde meydana gelen cami, kilise, sinagog ve diğer ibadet mekânlarını hedefleyen terör saldırılarına bir yenisinin eklediğine işaret etti. 

Gülen çözümün el ele verilmesi olduğunu ifade etti: “Kendisini yer yer İslamofobi, Antisemitism, Hristiyan düşmanlığı, yabancı düşmanlığı veya başka şekillerde gösteren problemin temelinde yatan ön yargı, korku ve nefret psikolojisi bir insanlık problemidir. Hangi anlayış veya inancın arkasına sığınılarak yapılırsa yapılsın, terör aslında vahşettir ve çözümü de insanlığın el ele vermesidir.”

FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ'NİN MESAJINI TAM METNİ:

"Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye yapılan ve 50 kişinin öldüğü ve 20 kişinin yaralandığı terör saldırısını derin bir teessürle öğrendim. 

Bu hain saldırıyı şiddetle tel’in ediyor ve saldırıda şehit düşen masumlara Cenab-ı Hakk’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil ve yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Müslümanların haftalık bayramı sayılan mübarek Cuma gününde, ibadetlerini yaptıkları esnada meydana gelen bu hain saldırı, maalesef önceki aylarda dünyanın değişik yerlerinde meydana gelen cami, kilise, sinagog ve diğer ibadet mekanlarını hedefleyen terör saldırılarına bir yenisini eklemiş oldu. 

Kendisini yer yer İslamofobi, Antisemitism, Hristiyan düşmanlığı, yabancı düşmanlığı veya başka şekillerde gösteren problemin temelinde yatan ön yargı, korku ve nefret psikolojisi bir insanlık problemidir. 

Hangi anlayış veya inancın arkasına sığınılarak yapılırsa yapılsın, terör aslında vahşettir ve çözümü de insanlığın el ele vermesidir.

Çözüm adına yapılacak çalışmaların en önemli sacayağı da hepimizin ortak kimliği olan insan olma kimliğimizin bir daha hatırlanması ve içselleştirilmesidir. 

Hayatına korku ve nefretin yön verdiği insanların kendilerinden farklı gördüğü insanlara saldırma hastalığının tedavisi, diyalog ve eğitim yolu ile her insanı aziz tutma anlayışının yeryüzüne hakim kılınmasıdır.
 
Bu elim hadise vesilesiyle, bütün dünya Müslümanlarına ve vatandaşlarını kaybeden Yeni Zelanda halkına taziyelerimi sunuyorum. 

Cenab-ı Hakk, terörle samimi mücadele eden devlet yetkilileri ve sivil toplum kuruluşları ile insanlar arasında sevgi ve kardeşliği yaymaya çalışan herkesin yar ve yardımcısı olsun."

Fethullah Gülen 
<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi'den Yeni Zelanda’ya taziye mesajı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER