Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yeni kitabı “İstikamet Çizgisi” çıktı

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin Amerika’da yapmış olduğu İkindi Sohbetleri'nin bir kısmı "İstikamet Çizgisi" ismi ile kitaplaştı.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Kırık Testi serisinin 17'ncisi olarak yayımlanan eser, Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 2008-2013 tarihleri arasında yapmış olduğu sohbetlerden derlendi. 

Kitapta Allah’a kulluğun esasları, tahkiki imanı elde etmenin yolları, mana köklerimizden çıkardığımız değerler ve bunları tanıştırırken riayet edilmesi gereken üslup, İslam’ın doğru anlaşılması ve yaşanması adına farklı değerlendirmeler, mü’minin nitelikleri ve sahip olması gereken karakter, mefkûre muhacirlerinin yürüdüğü yolun özellikleri, aidiyet mülahazasının dini hareketlere vereceği zaralar, sıdk, nifak ve takiyye kavramları hakkında değerlendirmelere yer veriliyor.

DOĞRU BİLDİĞİ DEĞERLERDEN TAVİZ VERMEKSİZİN YOLA DEVAM EDİYOR

Hocaefendi ve ilham verdiği Hizmet Hareketi yaklaşık yarım asırdır hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı coğrafyalarında açtığı eğitim müesseseleriyle, yetiştirdiği donanımlı nesillerle olduğu kadar çok farklı kültürlere özgü geliştirdiği projelerle de isminden söz ettiriyor. 

Bu yönüyle Hizmet Hareketi saygıya hasret kalan çağımızda karşılıklı saygı ve barış anlayışı etrafında şekillenecek yeni bir dünyanın en önemli aktörlerinden biri hâline geldi. 

Bu açıdan İstikamet Çizgisi, varlık sahnesine çıkışının üzerinden yarım asır geçmesine rağmen doğru bildiği değerlerden ödün vermeksizin yürüyen bir hareketin başarı hikâyesidir.

Bilindiği üzere “istikamet” M. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin üzerinde durduğu ve önem atfettiği kavramlardan birisi. Hocaefendi, yeryüzünde adaletin sağlanmasını istikamet ve adalet düşüncesine bağlı görmektedir. 

Yine insanların hem kendi nefislerine karşı hem de halka karşı adalet ve istikamet içinde bulunmasını kulluğun zaruri bir sonucu olarak değerlendirmektedir. Adalet duygusunun zedelendiği toplumlarda toplumsal barış sarsılır ve haklar ayaklar altına alınır ve Cenab-ı Hak da bir kısım zalimlerin eliyle onları cezalandırır. 

İSLAM'IN DOĞRU ANLAŞILMASI VE YAŞANMASI

Bir asra yaklaşan çilekeş bir ömrün karihasından çıkan kitap farklı tarihlerde yapılan sohbetlerin derlemesinden oluşsa da aslında birkaç temel konu üzerinde duruyor: Allah’a kulluk, tahkiki iman, İslam’ın doğru anlaşılması ve yaşanması, mü’minin sahip olması gereken nitelikler, mefkûre muhacirlerinin yürüdüğü yolun özellikleri…

İslam’ın temel kavramları olan iman, istikamet ve adalet düşüncesi üzerine örgülenen “İstikamet Çizgisi”, güçlü irade isteyen dört amelin açıklamasıyla sona eriyor: öfke anında affetmek, darlık zamanında cömertlik, günahla baş başa kaldığında iffetli olmak ve zor zamanda hakkı söylemek.

Amerika’da ANT Stores (www.antstores.com) Avrupa’da Kitap Dünyası (www.kitapdunyasi.eu) siteleri üzerinden satışa sunulan kitabın digital versiyonu Apple iBooks ve Google Play mağazalarından satın alınabilir
<< Önceki Haber Fethullah Gülen Hocaefendi’nin yeni kitabı “İstikamet... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER