Fenerbahçe'nin gücü: Savunma silahı

Fenerbahçe'de bu sezon hemen hemen herkes gol atıyor ve özellikle savunmanın katkısı dikkat çekiyor.

Fenerbahçe'nin gücü: Savunma silahı

Sarı-Lacivertliler 23 lig, 12 Avrupa Ligi karşılaşması ve 9 Türkiye Kupası mücadelesinde olmak üzere toplam 44 resmi maçta 73 kez rakip fileleri havalandırdı. 

Atılan 73 golü ise 20 değişik futbolcu kaydetti. Sarı-Lacivertli takımda bu sezon sakatlıkları nedeniyle fazla forma giymeyen Ba ve Meireles ile Kadlec'in golü bulunmuyor.

SAĞ VE SOL BEKLERDEN 5 GOL 18 ASİST

Fenerbahçe'nin sağ ve sol bekleri skora katkı yaparak fark yaratıyor. Sarı-lacivertli ekipte milli takımın da kanatlarını oluşturan Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in yan sıra alternatif isimler Şener Özbayraklı ve Hasan Ali Kaldırım da galibiyetlerde önemli rol oynuyor.

Gökhan Gönül 1 gol 4 asist, Şener Özbayraklı 2 gol 4 asist, Caner Erkin 1 gol 7 asist ve Hasan Ali Kaldırım 1 gol ve 3 asist ile rakipler için adeta korkulu rüya. Resmi maçlarda Sarı-Lacivertli takım 54 asist yaparken, 4 bek oyuncusu 18 asist ile oynadı. Alves ve Kadlec'in de birer gol ve birer asisti eklenince savunmacılarından toplam 20 gol pası ve 7 gol geldi.

Fenerbahçe'nin golcü isimleri ise Fernandao (20), Van Persie (14) ve Nani (10) olarak dikkat çekiyor. Savunmacılarının katkı yaptığı ve 20 değişik ismin tabelayı değiştirdiği sarı-lacivertli takımda gol dağılımı şöyle:

Fernandao : 20
Nani : 10
Josef : 4
Diego, Alper Potuk, Ramazan Civelek: 3
Volkan Şen, Şener Özbayraklı, Lazar Markovic : 2
Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Ozan Tufan, Uygar Mert Zeybek, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Hasan Ali, Alves, Kjaer, Yasir Subaşı : 1 

<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin gücü: Savunma silahı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER