Fenerbahçeli yüzücüler 17 Türkiye rekoru kırdı


Merhum milli yüzücü Ümit Oğuzoğlu anısına Turkcell Türkiye Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın 4. gününde 22 Türkiye rekoru kırıldı.

İstanbul Tozkoparan'daki Türkiye Yüzme Federasyonu Havuzu'nda 16-20 Aralık günlerinde yapılan organizasyonun dördüncü gününe Fenerbahçeli sporcuların çeşitli yaş gruplarındaki Türkiye rekorları damgasını vurdu.

Sarı lacivertliler bireysel dallarda 14, takım yarışmalarında 3, toplamda ise 17 Türkiye rekoru kırdı.

Organizasyonda bayanlar 200 m serbest yarışında ilginç bir olay yaşandı ve Fenerbahçeli iki yüzücü Selen Özbilen ile Gizem Güvenç 2:02.91 ile yarışı aynı zamanla bitirdi. Bu sonuçla Özbilen'den bir yaş küçük olan 13 yaşındaki Güvenç 13 ve 14 yaş Türkiye rekortmeni oldu.

Erkeklerde Galatasaray'dan Demirkan Demir iki Türkiye Rekoru kırarken , Galatasaray Erkek Takımı da bir Türkiye Rekoru'na imza attı. Diğer rekorlar ise İstanbul Ab Atletik ekibinden Eren Genç ve ENKA Bayan Bayrak takımından geldi.

Bu arada erkekler 100 m kurbağalamada Fenerbahçe'den Demir Atasoy 58.42 ile bu yıl İsrail'de düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası'nda kırdığı Türkiye rekorunu egale etti.

Turkcell Türkiye Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda dördüncü gün toplam 22 Türkiye Rekoru ile geride kalırken hem erkekler hem de bayanlardaki bütün yaş kategorilerinde Fenerbahçe'nin liderliği devam etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçeli yüzücüler 17 Türkiye rekoru kırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER