Fenerbahçe Yönetimi 'radikal kararlar' eşiğinde değil

Kadıköy'de "Yönetim istifa" sesleri yükselse de, Advocaat maç sonunda "Yönetim benden iyisini bulacaksa hemen yarın bunu yapabilirler, ben kendim için değil kulüp için buradayım" diyerek yönetime bir mesaj yollasa da, sarı-lacivertli yönetim radikal bir karar eşiğinde değil.

Fenerbahçe Yönetimi 'radikal kararlar' eşiğinde değil

"Son pasları Advocaat mı yapsın, şutu Advocaat mı çeksin !.."


Hatta yöneticilerin maçı izlerken yakınındakilere "Son vuruşları Advocaat mı yapacak, şutu Advocaat mı çeksin, son pasları biz mi sahaya girip verelim" şeklinde serzenişlerde bulundukları öğrenildi. 

ADAM GİBİ ADAM ADVOCAAT 

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Dick Advocaat'dan övgü dolu sözlerle bahsetmişti. Hollandalı teknik adamın herkese saygı duyduğunu vurgulayan Uslu, 7 Ekim'de basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda; "Advocaat, adam. Adam gibi adam. İyi antrenör, kötü antrenörün dışında Fenerbahçe için önemli olan iyi adam olması. Nasıl Aykut Kocaman iyi bir adam, bu da adam. Efendi birisi. Adam, 'hazır olmadan hemşeriyi oynatmam' diyor. Başarılı olmak, yalnız O'nun veya Fenerbahçe'nin elinde değil. Başarılı olmanın 7 koşulu var. İkisini söyleyeceğim. Birincisi, herkese eşit muamele yapılması lazım. Fenerbahçe Futbol Takımı'na eşit muamele yapılmıyor. Net. Kimin yapmadığını bilemem. Federasyondur, hakemdir veya odur budur... İkincisi, Advocaat, rakip antrenörlerle eşit şartlarda başlamadı. Sezon öncesi geçirmedi. Sezon başladıktan sonra göreve geldi" şeklindeki sözleriyle Advocaat'ın arkasında olduklarını ve Hollandalı hocaya güvendiklerini dile getirmişti.

V.PERSİE HOCASINI DİNLEDİ, EMENİKE, STOCH VE VOLKAN ŞEN İSE ADVOCAAT'IN İSTEKLERİNİ YERİNE GETİREMEDİLER

Edinilen bilgilere göre Emenike'nin oyundan alınışının nedeni ileride baskı yapmaması. Aytemiz Alanyaspor maçında skor 1-1 iken 64'te oyundan çıkarılan Emenike'nin hocasını dinlemediği ortaya çıktı. Advocaat'ın "sürekli ileride rakibe baskı yap" dediği Emenike bunu bu maçta başaramadı. Stoch'u oyuna alırken "senden şut çekmeni istiyorum" dediği öğrenilen Advocaat'a karşılık Slovak oyuncu da kendisini oyuna kaptırdı ve sürekli yan paslarla kaleden uzak oynadı. Volkan Şen'in ise son paslar ve son vuruşlardaki tutarsızlığı saç baş yolduruyor. Takımı öne ve hızlı taşıyan tek isim gibi gözüken Volkan hem şanssızlıklar yaşıyor hem de son kararlardaki isabetsizliği takımı olumsuz etkiliyor. Çalışkanlığı ve hırsı böylece boşa gitmiş oluyor. Aytemiz Alanyaspor maçında forvet oyuncularından sadece V.Persie istenilen taktik düzene uydu. Emenike'nin yanında oyuna başlayan Persie, dakikalar ilerleyip forvete top aktarma sancısı yaşanınca Advocaat'ın talimatıyla biraz geri geldi ve orta alandaki paslaşma trafiğine yardım etmeye çalıştı.

SAVUNMADA KENAR OYUNCULARI ADAM KAÇIRIYOR

Öte yandan Advocaat savunmanın sağ ve sol bekini Manchester United maçında değiştirme yolunu seçecek. Wiel ve Hasan Ali'nin arkaya adam kaçırdıklarını gözlemleyen Hollandalı teknik adamın Wiel'in yerine Şener'e görev vermesi beklenirken, Hasan Ali de formayı İsmail'e kaptırabilir.

LENS VE SOW YİNE YOK

Fenerbahçe'de sakatlığı süren oyunculardan Ozan'ın yanı sıra Lens ve Sow'dan da kötü haber geldi. İki oyuncunun Manchester United maçına da yetişemeyecekleri belirtildi. Lens ve Sow için kulüp doktorları 20 Ekim Perşembe günü oynanacak Manchester maçını hedef alırken, bu oyuncuların iyileşme süreci uzadı.

<< Önceki Haber Fenerbahçe Yönetimi 'radikal kararlar' eşiğinde değil Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER