Fenerbahçe umutlarını son maça taşıdı

Fenerbahçe Beko sahasında Anadolu Efes’i 85-69 yenerek final serisini son maça taşıdı. Şampiyonu belirleyecek 7. maç 21 Haziran Cuma Günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

SHABER3.COM

Mutlak kazanması gereken maça Fenerbahçe Beko, Kalinic ve Sloukas’ın üçlükleriyle başladı. Baskılı savunma ile rakibini top kaybına Zorlayan Sarı Lacivertliler ilk çeyreğin bitimine 5:42 kala skoru 11-4 yaptılar. Moerman ve Dunstan’ın sayıları ile rakibine cevap veren Anadolu Efes, farkı 3 sayıya indirse de Fenerbahçe ilk çeyreği 17-14 önde bitirdi.

İkinci çeyreğe Fenerbahçe Beko yine 3 sayılık bir isabetle başladı. Etkili savunma ile farkı 8 sayıya çıkaran Fenerbahçe Beko, Buğrahan Tuncer’in peş peşe attığı iki 3 sayılık baskete engel olamayınca maça eşitlik geldi.  Buğrahan ve Moerman’ın sayıları ile Lacivert Beyazlılar 31-34 öne geçti. Ancak bitime 20 saniye kala Ali Muhammed’in 3 sayılık basketine engel olamayınca maça beraberlik geldi. Hücüm sırası kendisinde olmasına rağmen basit hata ile top kaybı yapan Efes bir de faul yapınca ilk yarı, 38-36 Fenerbahçe Beko’nun üstünlüğü ile tamamlandı.

Üçüncü çeyreğe iki takımda karşılıklı sayılarla başladı. Sarı Lacivertiler bir ara farkı 7 sayıya çıkarsa da Simon’un sayılarına engel olamayınca üçüncü çeyrek 53-52 sona erdi.

4.çeyrek maçın galibini belirleyen çeyrek oldu. 5 kısa oyuncu ile son çeyreğe başlayan Fenerbahçe beko, rakibine tam saha baskı yaparak dış atışlara zorladı. Bu atışlarda başarılı olamayan Anadolu Efes 4. Çeyreğin ilk 5 dakikasında hiç sayı üretemedi. Buna karşılık serinin 5 maçının suskun oyuncusu Marko Kuduric attığı üçlük basketlerle farkı çift hanelere taşıdı.  13-0 lık seri yapan Fenerbahçe Beko maçın bitimine 5:13 kala 66-52’lik üstünlüğü yakaladı. Kalan bölümde üstünlüğü korumayı başaran Sarı Lacivertliler sahadan 85-69’luk skorla galip ayrıldılar.

Maçın sonucunu üçlükler belirledi. Fenerbahçe Beko’nun 34/14 %41’lik 3 sayı isabetine karşın Anadolu Efes sadece 33/8 %24’lük bir isabet bulabildi.

Maçın oyuncusu 21 sayı 6 ribaund ve 1 asistle oynayan Marko Kuduric oldu.
<< Önceki Haber Fenerbahçe umutlarını son maça taşıdı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER