Fenerbahçe'nin, Avrupa Ligi'ndeki konuğu Ajax


UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, A Grubu'ndaki üçüncü maçında bu akşam Hollanda'nın Ajax takımı ile karşılaşacak.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde TSİ 22.05'te başlayacak karşılaşmaİspanya Futbol Federasyonu'ndan David Fernandez Borbalan yönetecek. Mücadele başlama saatinden itibaren TRT-1'den naklen ekranlara gelecek.

Fenerbahçe, 1 puanla son sırada bulunduğu UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki üçüncü maçında bugün Hollanda'nın Ajax takımını konuk edecek. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanacak karşılaşma saat 22.05'te başlayacak. Grupta geride kalan iki maçın ilkinde Kadıköy'de Norveç'in Molde takımına 3-1 kaybeden, deplasmanda İskoçya temsilcisi Celtic'le 2-2 berabere kalan sarı lacivertliler, ilk galibiyetini almak istiyor.

Avrupa kupalarında bu sezon 7. maçına çıkacak Fenerbahçe, 6 maçta iki galibiyet, iki beraberlik ve iki de yenilgi aldı. Grupta 1 puanla sonuncu sırada bulunan Fenerbahçe, 2 puanı bulunan rakibini kritik maçta yenerek, önüne geçmeyi hedefliyor.

Ajax maçı öncesi Fenerbahçe'de Portekizli futbolcular Bruno Alves, Raul Meireles ve Luis Nani ile Volkan Şen'in sakatlığı bulunuyor.

Geçen sezon Liverpool formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde gördüğü kırmızı kartın ardından 4 maç ceza aldığı için Molde ve Celtic maçlarında forma giyemeyen Markovic, cezasını tamamladı. Sırp futbolcu teknik direktör Vitor Pereira'nın görev vermesi durumunda bu sezon ilk kez Avrupa kupası maçına çıkacak.

A Grubu'nda Norveç'in Molde takımı 4 puanla lider durumda bulunurken, İskoç ekibi Celtic 2 puanla 2., Ajax 2 puanla 3. ve Fenerbahçe 1 puanla son sırada yer alıyor.

AJAX BERABERLİK SERİSİNİ BOZMAK İSTİYOR

Bu arada ilk 9 haftası oynanan Hollanda Ligi'nde 22 puan ve averajla lider durumda bulunan Ajax, UEFA Avrupa Ligi'nde grupta oynadığı iki maçta da berabere kaldığı için Fenerbahçe karşısında bu seriye son vermek istiyor. Ajax, A Grubu'ndaki ilk maçta Celtic ile 2-2, ikinci maçta ise Molde'yle deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.

Zorlu 90 dakika öncesinde bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Ajax teknik direktörü Frank de Bour Fenerbahçe karşısına çıkarmak istediği 11'i açıkladı. Fenerbahçe'de ise Portekizli teknik adam Vitor Pereira Ajax karşısına çıkaracağı 11'i maç öncesinde belirleyecek. Buna göre Fenerbahçe'nin muhtemel, konuk Ajax'ın ise ilk 11'i şöyle:

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: David Fernandez Borbalan, Pau Cebrian Devis, Diego Barbero Sevilla (İspanya Futbol Federasyonu)
Fenerbahçe: Fabiano Riberio, Gökhan Gönül, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Lazar Markovic, Diego Ribas, Alper Potuk, Robin van Persie
Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, Schone, El Ghazi, Fischer
CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin, Avrupa Ligi'ndeki konuğu Ajax Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER