Fenerbahçe kafilesine silahlı saldırı: 2 kişi gözaltına alındı


TRABZON (CİHAN)- Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, geçtiğimiz Cumartesi günü Sürmene ilçesinde Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırının failleri olduğu düşünülen 2 kişinin yakalandığını söyledi.

Vali Öz, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı Murat Koça ve İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile valilikte basın açıklaması yaptı. Kendisine olay günü gelen ilk bilgilere göre otobüsün yanında taşlar da bulunduğu için olayın taşlı saldırı olabileceği ihtimalini açıkladığını hatırlatan Öz, "Daha sonra hastaneye intikal ettikten sonra çekilen tomografide şoförümüzün elmacık kemiğinin altındaki metal parçasından sonra bunun bir silahlı saldırı olabileceğini açıklamıştık. Sonrasında gece boyunca arkadaşlarımız çalışmalarını yoğunlaştırdılar. Sabah saatlerinde artçı ekibimizin çektiği, kameralardan tekrar izlediğimiz de iki el av tüfeği ile atış olduğunu gördük ve bölgede aramalarımızı yoğunlaştırdık. Ve bölgede atılan fişeğin tapasını ve belli bir zaman sonra da tüfeğe ulaştık" dedi.

Bu bulgular çerçevesinde adli tahkikat başlatıldığını kaydeden Vali Öz, şöyle devam etti: "Bölgeden bir yerel saldırı olabileceği üzerinde yoğunlaştık ve ekiplerimizin güçlü çalışmasıyla dün akşam itibarıyle 3 vatandaşımızın bilgisine başvurduk. Bunlardan aldığımız bilgiler, alan çalışması, deliller, bulgular ve istihbari diğer çalışmalar ile bu sabaha doğru 2 kişi üzerine yoğunlaştık. Ve bu 2 kişiden birinin Rize'den otobüsün peşinden konvoyla intikal eden kişi, diğerinin de silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişi olduğu yönünde bulgular vardı ve bu 2 kişiyi sabaha karşı aldık. Deliller, bulgular, olay yerindeki araç ve diğer ilk emareler, alan çalışmaları bu 2 kişiyi doğruluyor. İfade alma işlemleri ve adli boyut devam ediyor. Bunların ifadeleri ile bu iş aydınlatılmış olacak. Ve bunların ifadesine göre olayın oluş şekli, başlangıcı, sonucu ve başka unsunlar varsa adli tahkikatla birlikte sonuçlandırılacaktır" diye konuştu.

Gözaltına alınan 2 kişinin büyük oranda olayın failleri olarak değerlendirdiklerini tekrarlayan Öz, bulgular ve adli tahkikat çerçevesinde çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Şüphelilerin ilk ifadelerinde olayı kabul etmediklerine dair beyanda bulundukları bilgisini veren Vali Öz , "İlk ifadelerinde çekimserler. Kendilerinin işi olmadığı yönünde ifadeleri var. Ama alan çalışması, deliller, bulgular, görgü tanıklarının ifadeleri 2 kişinin bu işin faili olduğu yönünde büyük ipuçları veriyor" şeklinde konuştu. Öz, parmak izi ve telefon görüşmeleriyle ilgili tespit çalışmalarının ise halen devam ettiğini belirtti.

Soruşturmanın selameti için şüphelilerin isimlerini şu aşamada açıklamayacaklarını söyleyen Öz, "Bölgeden, ilçemizden (Sürmene) olan 2 vatandaşımız" dedi. Vali Öz, olayın terör boyutunun araştırılıp araştırılmadığına dair soru üzerine de şunları söyledi: "İlk günden yerel olduğu yönünde kanaatimiz vardı. Şu an şüphelilerin durumu ve olay da bunu doğruluyor. Ancak yine de adli süreç tamamlanmadan bu kişilerin bağlantıları ve diğer olaylar sonuçlanmadan, olay büyük ihtimalle böyle görünmekte birlikte, kesin konuşmak için erken. Başka kişilerin olup olmadığı tahkikat sonra ortaya çıkacak."

ŞÜPHELİLERDEN BİRİ KONVOYDAYMIŞ

Vali Öz, gözaltına alanın şüphelilerden birinin Fenerbahçe kafilesinin içinde bulunduğu konvoyda olduğunu açıkladı. Şahsın olay sonrası bazı televizyon kameralarına da takıldığını ifade eden Öz, "Konvoyun içinde olduğu ve görüntülere takıldığı, bazı televizyon çekimlerinde orada göründüğünü gören kişiler var. Zaten onların beyanları ile bu kişiye olaştık. Bir görgü tanığımız bunu teyit etti" ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe kafilesine silahlı saldırı: 2 kişi gözaltına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER