Fenerbahçe Beko'da 6 kişide Koronavirüs şüphesi

Fenerbahçe futbol külübünde bir sporcu ve sağlıkçıda Koronavirüs tespit edilmesi sonrasında Fenerbahçe Beko basketbol ekibinde de 6 kişide Koronavirüs şüphesi olduğu belirtildi.

SHABER3.COM

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe'de 6 kişide Koronavirüs'e rastlandığını açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımından bir oyuncuda ve bir sağlık heyeti çalışanında yeni tip Koronavirüs (Covid-19) bulgularına rastlandığını açıklanmasının ardından Ali Koç'tan da konuya ilişkin açıklama geldi. 

"Fenerbahçe Beko takımımızla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum; Yapılan muayeneler neticesinde 6 kişide, bunların hepsi sporcu değil, şüpheli bulgulara rastlanmıştır" diyen Koç'un açıklaması şöyle:

"Sevgili çalışma arkadaşlarım, Fenerbahçe'nin emektarları... 23 Mart Pazartesi akşamı hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bildiğiniz gibi Koronavirüs salgını nedeniyle zor anlar yaşamaktayız. Bizlerin hayatı için kendi hayatlarını riske eden başta Sağlık Bakanlığımız ve tüm sağlık personeline şükranlarımı iletiyorum. Bu süreçte Allah onlara sağlık ve sabır versin.

Onların verdiği mücadeleyi daha da zorlaştırmamak adına devletimizin koyduğu kurallara uymaya azami dikkat gösterelim. Bu doğrultuda evlerden çıkmayalım, evde kal çağrısına destek olalım. Dayanışma ruhu çok önemli. Etrafınızda bulunan 65 yaş üstü ve büyüklerimize yardım için elimizden ne geliyorsa lütfen yapalım.

Zor günler bizi bekliyor. Görünen o ki bu zor günler bir mühlet daha devam edecek. Konuyla ilgili sosyal medyadan çok şey öğreniyoruz. Ortaya atılan felaket senaryolarından etkileniyoruz. Sizlerden ricam kaygı ve korkularınızın hayatınızı yönetmesine müsaade etmeyin. Hem fiziksel hem ruhsal sağlınızı korumaya dikkat gösterin.

"Maaş ve yıllık izin kaybı olmayacak"

Kulübümüzle ilgili bilgiler vermek istiyorum. Bildiğiniz gibi sürecin başından beri sizleri sık sık bilgilendiriyoruz. Özetle 16 Mart itibariyle okul öncesi ve ilk okul çağında çocuğu olanlar, kronik rahatsızlığı olanlar ve 65 yaş üstü personelimize idari izin verildi. 20 Mart günü ise 3'er gün nöbetleşe çalışacağımız bir sisteme geçtik. Bu süreçte hem evden çalışılıyor hem de nöbetçi bir kadro tesislerimizde bulunuyor. Aynı gün Fenerium mağazalarını kapattık. Bu süreçte personelimizin gerek maaş, gerekse yıllık izinden hiçbir kaybı olmayacaktır.

Mecburen tüm sportif faaliyetlerimize son vermek durumunda kaldık. Tesislerimiz ve ofislerimizin hepsi dezenfekte edildi."
<< Önceki Haber Fenerbahçe Beko'da 6 kişide Koronavirüs şüphesi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER