Fenerbahçe Beko, EuroLeague maçını 33 sayı farkla kazandı

Turkish Airlines EuroLeague play-off 1. maçında Fenerbahçe Beko, Zalgiris Kaunas'ı Ülker Sports Arena'da ağırladı. Karşılaşmayı sarı lacivertli ekibin üstün oyunuyla 76-43 kazanmayı bildi.

SHABER3.COM

Maça her iki takımda savunmada sertlikle başladı. TV molasına 9-5 önde giden Fenerbahçe, Melli ve Vesely'nin 2'şer faul almasının ardından uzun rotasyonunda sıkıntıya girdi. Düşük tempolu ve faullerle sık sık kesintiye uğrayan çeyreği Fenerbahçe 15-13 önde kapattı.

İkinci çeyrekte hücum temposunu bulan Fenerbahçe, özellikle Kalinic'ten gelen skor katkısıyla farkı çift hanelere çıkardı. Sarı Lacivertliler devrede soyunma odasına 38-21 üstünlükle giden taraf oldu.

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe'nin ilk sayıları 3 dakika geride kalırken Jan Vesely ile faul çizgisinden geldi. Ancak 1 dakika sonra 4. faulünü alan Vesely kenara gelmek zorunda kaldı. Obradovic önce Ahmet'i oyuna alırken, kısa bir süre sonra Ahmet'in yerine Datome'yi sahaya sürerek 4 kısalı sisteme döndü. Bitime 4:54 kala gelen TV molasına Fenerbahçe, 42-27 önde giren taraf oldu. Zalgiris Kaunas bu bölümde Grigonis üzerinden sayılar bulurken, Fenerbahçe, Kalinic, Guduric ve Dixon üçlüsüyle oyunu domine etti ve farkı 20 sayı seviyesine çıkardı. Fenerbahçe çeyreği Melih'ten gelen üçlükle kapatırken, son periyoda da 59-35'lik üstünlükle girdi.

Dördüncü çeyreğin ilk dakikalarında Melih ile üst üste iki üç sayılık atıştan yararlanamayan Fenerbahçe, aradığı üçlüğü 2. dakikanın sonunda Green ile buldu ve skoru 62-37'ye getirdi. Mola alan Zalgiris, mola dönüşü Wolters ile isabeti bulsa da, sonraki iki hücumda Fenerbahçe önce Datome ile üçlük ardından Green basket faul bulunca rakibinin direncini tamamen kırmış oldu. Farkı 30 sayı seviyesine çıkaran Fenerbahçe, karşılaşmadan 76-43'lük skorla galip ayrılmayı başardı.
<< Önceki Haber Fenerbahçe Beko, EuroLeague maçını 33 sayı farkla kazandı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER