Fenerbahçe: 0 - Ajax: 0 (İlk yarı)


Stat: Ülker
Hakemler: David Fernandez Borbalan, Pau Cebrian Devis, Diego Barbero Sevilla (İspanya Futbol Federasyonu)
Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Ba, Caner Erkin, Markovic, Mehmet Topal, Souza, Diego, Luis Nani, Robin van Persie
Ajax: Cillessen, Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, Fischer, Schöne, El Ghazi
Sarı kart: Dk. 24 Rhijn (Ajax)

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3. haftasında Fenerbahçe, Hollanda temsilcisi Ajax'ı konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz berabere tamamlandı.

GÖKHAN GÖNÜL 14 MAÇ SONRA İLK 11'DE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Hollanda temsilcisi Ajax karşısına takımında 4 değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Vitor Pereira, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım ve Jose Fernandao'nun yerine ilk 11'de Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Diego Ribas'a forma verdi. Sahaya kaptan olarak çıkan Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez forma şansı buldu. Geçirdiği sakatlık sebebiyle 1,5 ay sahalardan uzak kalan tecrübeli futbolcu, Avrupa ve Türkiye liglerinde 14 maç sonunda ilk kez forma giydi.

LUİS NANİ DE İLK 11'DE

Sarı lacivertlilerde Süper Lig'de oynanan Kayserispor maçında sakatlanarak sahayı terk eden ve sadece dünkü antrenmanda takımla çalışan Luis Nani, ilk 11'de sahaya çıkan isimler arasında yerini aldı. Sakatlıkları devam eden futbolculardan Raul Meireles , Bruno Alves ve Volkan Şen ise Ajax maçının kadrosuna alınmadı.

GAZETECİLERE KULÜPTEN AKREDİTASYON

Bu arada Fenerbahçe'nin Ajax ile oynadığı maça 4 gazeteci stada alınmadı. Çeşitli kuruluşlardan 4 gazeteci, sarı lacivertli takımın Ajax ile oynadığı maça akreditasyonları olmasına rağmen giremedi. TSYD yetkilileri, 4 gazetecinin akreditasyonlarının yapıldığını ancak kulüp tarafından kart basılmadığı için içeri alınmadığını dile getirdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün gerçekleştirilen antrenman öncesinde Can Bartu Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada sarı lacivertlilerin Avrupa'da ve Süper Lig'de oynayacağı maçlar için kendisinin akreditasyon uygulayacağını belirtmişti. Yıldırım, şu ifadeleri kullanmıştı: "Bundan sonra bütün lig ve Avrupa maçlarında akreditasyonu ben yapacağım. Aleyhte yazan kimseyi stada sokmayacağım."

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı köşe atışında topla buluşan Diego'nun ceza alanı dışından şutunda kaleci Cillessen tokatladı. Dönen topu takip eden Nani, altı pas içine aktardı. Van Persie'nin vuruşunda kaleci Cillessen, topu uzaklaştırmayı başardı.

32. dakikada Nani'nin pasında ceza alanı dışında topla buluşan Robin van Persie'nin yerden plasesinde kaleci Cillessen, meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca ilk yarı, 0 - 0 tamamlandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Fenerbahçe: 0 - Ajax: 0 (İlk yarı) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER