FEM öğrencisi Yağmur Aksoy LYS'de Bolu'nun gururu oldu, hukuk okuyacak


AKP'li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın geçtiğimiz eğitim sezonu öncesinde sudan bahanelerde bir süreliğine mühürlediği Bolu FEM Dershanesi LYS'de TM-3'te ek puanla Türkiye birincisi çıkardı. 3 yıldan beri FEM Dershanesi'ne devam eden Yağmur Aksoy 530.783 puan aldı.

Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Yağmur Aksoy başarısını disiplinli çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Son sınıfa kadar okulun yurdunda kaldığını, buradaki düzenli çalışma planının başarısında etkili olduğunu dile getiren Aksoy, son yılda da aynı disiplinli çalışmayı sürdürdüğünün altını çizdi. Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi'ni bilinçli olarak tercih ettiğini ifade eden Aksoy, Galatasaray veya Koç Üniversitesi hukuk fakültesinde okumak istediğini anlattı.

Başarısının altındaki önemli etkenlerden birinin de 3 yıl boyunca devam ettiği Bolu FEM Dershaneleri olduğunu aktaran Yağmur Aksoy, yaşanan sıkıntılara rağmen dershaneden ayrılmayı düşünmediklerini dile getirdi. Türkiye geneli yapılan deneme sınavlarının büyük yararını gördüğünü belirten Aksoy, hocaların gösterdiği ilgilinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti. "Aksoy, "Hocalarım sorduğumuz bütün soruları cevaplandırdı. Cevabını alamadığım bir sorum kalmadı. Bu da başarımda ciddi katkı yaptı." diye konuştu.

Anne Ayten Aksoy ise kızının önemli özelliğinin sistemli ve bilinçli çalışması olduğunu söyledi. Kızının 4 yıldır sistemli bir çalışma yaptığına vurgu yapan Anne Aksoy, "FEM Dershanesi'nden ayrılmayı hiç düşünmedik. 3 yıl boyunca kızım dershaneye devam etti. Hocalarının büyük desteğini gördük. Başarının azim, hırs ve kararlılık sayesinde geldi." İfadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber FEM öğrencisi Yağmur Aksoy LYS'de Bolu'nun gururu oldu,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER